במיה קלאסית ברוטב עגבניות
* צילום התוצאה
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 קילו במיה (טרי או קפוא)
- 1 פלפל אדום חתוך דק
- 2 כפות שמן או שמן זית
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 עגבניות בשלות, חתוכות גס
- 1 כוס מים
- 1 בצל קצוץ לחתיכות קטנות
- 2 שיני שום
- 1 כף שמיר קצוץ
- תבלינים לטעמכם: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמה עלי נענה
- לחמוץ-מתוק אותנטי: סלרי קצוץ, כף מיץ לימון ו-1/2 כפית סוכר
- להשלמת המנה המקורית: אורז לבן מבושל ומצונן
דרך הכנה
- את הבמיה יש לנקות, לחתוך את התחתיות מעט קרוב לזרעים
- לטגן את הבמיה במעט שמן כרבע שעה . בשלב זה ניתן להקפיא לשימוש מאוחר.
- לטגן בסיר שטוח או מחבת גדולה את הבצל עד שיזהיב
- להוסיף את הפלפל האדום, עגבניות, שום והבמיה שהוכנה מראש
- להוסיף את מרכיבי התיבול
- לטגן באידוי כ-20 דקות
- להוסיף את רסק עגבניות והמים ושאר המרכיבים ולערבב
- להמשיך ולבשל מכוסה עוד כ-20 דקות, לערבב מדי פעם עד לקבלת סמיכות של רוטב.
הכנת התבשיל:
הערות
מומלץ להגיש עם אורז לבן
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -