במיה קלאסית ברוטב עגבניות
* צילום התוצאה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/2 קילו במיה (טרי או קפוא)
- 1 פלפל אדום חתוך דק
- 2 כפות שמן או שמן זית
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 עגבניות בשלות, חתוכות גס
- 1 כוס מים
- 1 בצל קצוץ לחתיכות קטנות
- 2 שיני שום
- 1 כף שמיר קצוץ
- תבלינים לטעמכם: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמה עלי נענה
- לחמוץ-מתוק אותנטי: סלרי קצוץ, כף מיץ לימון ו-1/2 כפית סוכר
- להשלמת המנה המקורית: אורז לבן מבושל ומצונן
דרך הכנה
- את הבמיה יש לנקות, לחתוך את התחתיות מעט קרוב לזרעים
- לטגן את הבמיה במעט שמן כרבע שעה . בשלב זה ניתן להקפיא לשימוש מאוחר.
- לטגן בסיר שטוח או מחבת גדולה את הבצל עד שיזהיב
- להוסיף את הפלפל האדום, עגבניות, שום והבמיה שהוכנה מראש
- להוסיף את מרכיבי התיבול
- לטגן באידוי כ-20 דקות
- להוסיף את רסק עגבניות והמים ושאר המרכיבים ולערבב
- להמשיך ולבשל מכוסה עוד כ-20 דקות, לערבב מדי פעם עד לקבלת סמיכות של רוטב.
הכנת התבשיל:
הערות
מומלץ להגיש עם אורז לבן
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
ניתן להוסיף חתיכות בשר לשלב ההכנה
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -