כדורי הבשר של איקאה
המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו
* צילום התוצאה
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לכדורי הבשר השבדיים, ובמיוחד המתכון של איקאה (קטנים ולא עגולים בצורה מושלמת), יצא שם דבר. המתכון כבר אינו סוד, ואפילו איקאה מפרסמת אותו בספר מיוחד, ואצלנו הוא מקבל תפנית קלה (כמו בסניפים בארץ) בקר עם עוף במקום חזיר, או רק אחד מהם
- 400 גרם בשר בקר טחון, או עוף, או חצי מכל סוג
- 1 ביצה מעורבבת
- 85 גרם פירורי לחם (בהיר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורד
- 2 כפות שמיר קצוץ דק (ועוד קצת לקישוט)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות קמח רגיל
- שמן זית (לטיגון, כך שיכסה פחות ממחצית כדור בשר בגובה)
- 50 גרם חמאה (או תחליף פרווה)
- 400 מ"ל ציר בקר (מקוביה או מהכנה קודמת, או: 2 כפות אבקת צלי ב-2 כוסות מים, לחמם ולערבב היטב)
דרך הכנה
- בקערה לערבב את הבשר/עוף עם הבצל, הביצה, פרורי הלחם, שמיר, ותבלינים
- ליצור כדורים קטנים (כמו אגוז)
- לחמם במחבת עמוקה את שמן הזית ולהשחים בתוכה את כדורי הבשר משני צדדים (להפוך פעם אחת, כמות קטנה בכל פעם למען הנוחות), חום בינוני-גבוה, 2 דקות בערך לצד
- להוציא את הכדורים זמנית למגש, ולהמיס באותה מחבת את החמאה
- להוסיף את הקמח לתוך המחבת תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים
- לבשל דקה וחצי ולאחר מכן להוסיף תוך ערבוב את ציר הבקר (או כף אבקת צלי שעורבבה ב-400 מ"ל מים), כעת הכל יתחיל להסמיך
- להמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך. הרוטב אמור לעטוף את כל כדורי הבשר ושיישאר עודף. אם לא כך המצב הגדילו את כמות ציר הבקר/מים והסמיכו עם עמילן או קמח בהתאם, למרקם לא צמיגי מדי.
- להחזיר את כדורי הבשר לתוך הכלי ולערבב בעדינות לבישול מסיים של כמה דקות וציפוי מרהיב ומבריק
- להוסיף מעט שמיר קצוץ תוך כדי, לציפוי כללי
- להוציא ולהגיש
הערות
הולך לא רע עם תפוחי אדמה אפויים/קריספיים: לחתוך תפ"א דזירה לאצבעות גדולות או משולשים בינוניים, עם הקליפה, לבשל במים רותחים עד התרככות קלה בלבד (שלא יתפורר!), להוציא ולקרר מעט, ללטש את פני התפוח במלח גס מעורבב בשמן זית ולהניח בתבנית אפיה מרופדת ניר או סיליקון. 180 מעלות, שעה, להפוך צד באמצע. זה ייגמר תוך דקה...
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.