עוגת טירמיסו

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
עוגת ספוג עגולה בקוטר 24 ס"מ*
500 גר' גבינת שמנת
4 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות ליקר תפוזים או שקדים
1 קופסה שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות קפה נמס עם חלב
מעט אבקת קקאו לקישוט
500 גר' גבינת שמנת
4 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות ליקר תפוזים או שקדים
1 קופסה שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות קפה נמס עם חלב
מעט אבקת קקאו לקישוט
דרך הכנה
מערבבים את הגבינה עם הסוכר לתערובת אחידה עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, מוסיפים את הליקר ומקציפים שוב.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
חותכים את העוגה ל-3 שכבות ומניחים שכבה ראשונה בתבנית.
מרטיבים את העוגה בקפה עם החלב ומורחים שכבה של שליש תערובת הגבינה, מניחים את השכבה השניה וחוזרים על הפעולה.
מניחים את השכבה השלישית ומורחים את שארית תערובת הגבינה ומפזרים מעט אבקת קקאו מעל דרך מסננת.
מאכסנים במקרר ל-4 שעות לספיגת טעמים.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
חותכים את העוגה ל-3 שכבות ומניחים שכבה ראשונה בתבנית.
מרטיבים את העוגה בקפה עם החלב ומורחים שכבה של שליש תערובת הגבינה, מניחים את השכבה השניה וחוזרים על הפעולה.
מניחים את השכבה השלישית ומורחים את שארית תערובת הגבינה ומפזרים מעט אבקת קקאו מעל דרך מסננת.
מאכסנים במקרר ל-4 שעות לספיגת טעמים.
הערות
*ניתן להשתמש בשכבות בישקוטים ובתבנית מרובעת, טובלים כל בישקוט לשניה בקפה ומניחים בצפיפות במקום שכבות הספוג.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- מאפה כרובית ופטריות [אבי מ.] - 240 קלוריות למנה.