Pesto
תפריט
ד', 25 נוב 2020, 10:56
110458 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

"סוכריות" פילו במילוי לבנה עיזים

באדיבות משק צוריאל - שף ברק חי חורש    

מאת: yaffapr ::: צפיות: 3383   

* צילום: שי אפגין
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 6 עלי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו
  • 1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר של משק צוריאל
  • 1 כף טימין טרי קצוץ
  • 1 כף זעתר טרי קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
 
מצרכים לסלסה:
  • 3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח גס
  • פלפל
דרך הכנה
  1. מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות)
  2. מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל.
  3. מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה עיזים, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
  4. מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות, למשך כ – 7 דק' או עד הזהבה יפה של "הסוכריות".
  5. מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
"סוכריות" פילו במילוי לבנה עיזים By , 2010-06-20T12:43:15+03:00 באדיבות משק צוריאל - שף ברק חי חורש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 6 עלי פילו 50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו 1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר של משק צוריאל 1 כף טימין טרי קצוץ ... Instructions: מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות) מערבבים היטב בקע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר