Pesto
תפריט
ה', 02 אפר 2020, 16:13
110442 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רעידת אדמה בנהר שוקולד

עוגת שוקולד שקדים רעידת אדמה מטריפת חושים    

מאת: קסמים מתוקים ::: צפיות: 4160   

* צילום:מאיר דליה
רעידת אדמה בנהר שוקולד
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 350 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו - שבור לקוביות.
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
  • 5 ביצים
  • 150 גרם סוכר חום כהה ( 1/2 כוס+1 כף)
  • 150 גרם סוכר חום בהיר (1/2 כוס +1 כף)
  • 100 גרם שקדים מולבנים (1 שקית) טחונים לאבקה
גודל/סוג תבנית: תבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24 (ניתן להשיג בסופר הקרוב) משומנת מרופדת בנייר אפיה משומן אף הוא .
דרך הכנה
  1. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו 30 שניות ,מוסיפים זמן על פי הצורך ומערבבים עד המסה , מניחים בצד.
  2. מקציפים ביצים עם שני סוגי הסוכר בערך 5 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית המכפילה את נפחה.
  3. מקפלים את השוקולד חמאה המומסים לתוך קציפת הביצים עד אחידות.
  4. מוסיפים את השקדים הטחונים ומקפלים בעדינות עד שנטמעים בבלילה.
  5. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות תלוי בתנור.
  6. העוגה מוכנה כשהצד העליון שלה יציב וקשה למגע והיא עדיין לא יציבה מפנים (מעט רוטטת)
  7. מוציאים מהתנור מניחים לקירור בערך 3/4 שעה.
חום תנור: מחממים תנור ל- 170 מעלות
הערות

סוד הסדקים
כדי שיווצרו הסדקים המיוחדים יש להפוך את התבנית על צלחת היותר גדולה בקוטרה מהתבנית, לחלץ את העוגה
לקלף בעדינות את נייר האפיה ולהפוך שוב לצלחת ההגשה שלכם.
ברגע שהוא מתהפכת בשנית נוצרים סדקים עקב הניגוד בין הפנים הרוטט לציפוי הפריך והעדין.
לא להתרגש אם היא לא נשארת מאוד יציבה בצדדים היא לא אמורה להיות מהונדסת בעיגול מושלם
זה קסם המראה המיוחד והפראי שלה.

הגשה
אפשר להגיש מיד אחרי הצינון וההפיכה ,העוגה עדיין חמימה ומעט נוזלית מבפנים בתוספת גלידת וניל
או סורבה לימון לתוספת חמוציות וחגיגת טעמים בפה.
אם לא מגישים מיד יש לאחסן במקרר ולפני ההגשה מחממים 10 שניות במיקרו ומגישים.
יש לנעוץ כפית בקינוח השחור הניגר ולגלגל עיניים בהנאה.

לתמונות נוספות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
רעידת אדמה בנהר שוקולד By , 2010-04-27T14:56:37+03:00 רעידת אדמה בנהר שוקולד עוגת שוקולד שקדים רעידת אדמה מטריפת חושים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 350 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו - שבור לקוביות. 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות. 5 ביצים 150 גרם סוכר חום כ... Instructions: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו 30 שניות ,מוסיפים זמן על פי הצורך ומערבבים עד המסה , מניחים בצד. מקציפים ביצים עם שני סוגי הסוכר בערך 5 דקות עד שמתקבלת קציפה אווריר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר