עוגת שוקולד לפסח 8 דקות במיקרוגל

15 מנות
מיקרוגל

קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 3/4 כוס קמח מצה
- 3 ביצים בנוניות
- כוס מים
- 3/4 כוס שמן
- 3 כפות גדושות קקאו
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/3 שקית אבקת אפייה
- כוס קוקוס
- מעט רום (לא חייב)
- ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים
- ציפוי:
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות סוכר
- כפית רום/ליקר
- כף מים
- 25 גרם מרגרינה או 1/4 כוס שמן
דרך הכנה
- שמים בקערה את קמח מצה והאבקת אפייה ומערבבים
- מוסיפים את הקקאו,הסוכר,הקוקוס והסוכר וניל
- מוסיפים את הביצים,המים,השמן,(רום)
- מערבבים היטב במטרפה/מיקסר לתערובת חלקה ללא גושים
- ניתן להוסיף את האגוזים מלמעלה או לערבב אותם בתערובת
- שופכים את הבלילה לתבנית משומנת
- מכניסים למיקרוגל ל-8 דקות על חום הכי גבוהה שקיים לבדיקה נועצים קיסם באמצע שיצא יבש
- ואם יש צורך להוסיף עוד כחצי דקה
לציפוי לעוגה
- שמים את כל חומרי הציפוי בקערית וממיסים במיקרוגל עד לקבלת שוקולד מבריק
- נותנים לתערובת להתקרר מעט ושופכים על העוגה
- בתאבון!
הערות
ניתן להמיר את כמות הקמח מצה בקמח לבן לשאר ימות השנה
העוגה נשמרת בקופסה במקרר יותר משבוע
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -