לחם זעתר
* תמונה להמחשה


ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- חצי ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים (או כף וחצי שמרים יבשים)
- 3 כפות שמן
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- כוס וחצי מים פושרים
- שמן זית
- זעתר (תבלין)
דרך הכנה
- להכניס לקערה את כל החומרים מלבד מלח ומים.
- לערבב קלות.
- להוסיף את המלח ולערבב.
- להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
- הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
- אם יבש מדי, להוסיף מעט מים.
- אם דביק מדי, להוסיף מעט קמח.
- להתפיח במשך שעה.
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
- לרדד כל חלק למלבן 30x20 ס"מ.
- למרוח בנדיבות של כל מלבן שמן זית ולפזר זעתר.
- לסגור את המלבן לרולדה ומעל למרוח שוב שמן זית וזעתר.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.
- משך האפייה כ- 25 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.
הערות
ניתן להקפיא לאחר צינון.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -