עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
* תמונה להמחשה: By Alex Dugger , via Wikimedia Commons

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.8
[10 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
למלית:
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 100 גר' מרגרינה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
למלית:
- 750 גר' גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
- 1מיכל שמנת חמוצה
- 1/2 כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 5 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- ללוש את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. לשטח בתבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
- לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (בתמונות מטה).
- לערבב היטב בקערה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר, השמנת החמוצה, החלמונים והקורנפלור.
-
להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר לקצף יציב ולקפל לתערובת הגבינה.
לצקת על התחתית האפויה בתבנית. - לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה קלה, להוציא את העוגה ולהעביר קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, להנמיך לחום 160 ולאפות כ-50 דקות.
- לצנן בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי, כ-20 דקות.
- להוציא ולצנן בתבנית על רשת צינון מלא.
-
להוציא מהתבנית.
לחילופין - תחתית טורט מהיר:
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה, ליצור גומה, לערבב את הביצים, החמאה המומסת, הסוכר ותמצית הוניל בקערה נוספת, להוסיף לגומה ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


75
67
66
64
62
51
ציון 10
49
46
ציון 10
45
ציון 10
42
39
ציון 10
35
33
21
11
8
ציון 10
2
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- דונטס מבצק שמרים [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- לחמניות בצל [אבי מ.] -
- אצבעות מוצרלה ורטבים [אבי מ.] - אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה
- עוגת קוקוס אוורירית [אבי מ.] - עוגת קוקוס בחושה וקלילה.
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים לפסח [אבי מ.] -