לחמניות לפסח
* תמונה להמחשה Judgefloro / CC0
5 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
- 100 גר' מחמאה
- 1/2 כוס מים רתוחים
- כף מלח
- 2 כוסות קמח מצה
- 5 ביצים
דרך הכנה
- ממיסים את המחמאה עם 1/2 כוס מים רתוחים והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את קמח המצה ומערבבבים לתערובת אחידה.
- מפרידים את הביצים, ומוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך התערובת.
- משהים את התערובת לחצי שעה במקרר.
- יוצרים כדורים בתבנית, אופים בחום 200 מעלות עד שהלחמניות משחימות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.