פרגיות במשרה לימון על מצע פירה שורשים
באדיבות מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
* תמונה להמחשה

5 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1.5 ק"ג פרגית נקייה
למישרה: - 1 חב' פטרוזיליה
- 1 חב' כוסברה
- 1 חב' בצל ירוק
- חופן עלי בזיליקום
- כף ג'ינג'ר קצוץ
- 2 שיני שום
- 1/2 פלפל צ'ילי
- קליפה מלימון אחד
- מיץ מ-3 לימונים
- כוס שמן זית משובח
- מלח, פלפל
לפירה:
- 10 תפו"א דזירה בינוניים
- 1 שורש סלרי גדול
- 2 שורש פטרוזיליה
- 50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס חלב חם
- 1 כף שיבא קצוצה
- מלח, פלפל לבן
דרך הכנה
- מכינים מישרה:
שמים את כל החומרים פרט לשמן במעבד מזון. מתחילים לקצוץ תוך כדי הוספה איטית של השמן, עד לקבלת מרקם משחתי.
- שומרים רבע מכמות המישרה בצד, ובשאר הכמות מורחים את נתחי הפרגית במישרה, ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, עדיף להניח לילה.
- להכנת הפירה:
• קולפים את התפו"א, שורש הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים עד ריכוך מלא.
• מסננים את המים ומעבירים את הירקות דרך מסננת, לקבלת מרקם חלק לפירה.
• בעזרת מטרפה בוחשים את החמאה והחלב, המלח והפלפל לפי הטעם.
• מוסיפים את השיבא לפירה החם ומערבבים. - צולים את הפרגיות במחבת פסים או בגריל.
- מסדרים את הפירה, עליו את נתחי הפרגית הצלויה, ומטפטפים את המישרה ששמרנו מסביב לצלחת.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת חוות התבלינים בגבלוע טלפון: 04-6531093
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [אבי מ.] -
- התפו"א של motiat1 [motiat1] - תפו"א בשמן זית ורוזמרין
- ירקות מעורבים מוחמצים [אבי מ.] -
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- עוגת תפוז [אורן בר] - עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת
- קערות לחם [אבי מ.] - קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.
- דג סלמון ביין לבן [רגבקוק] - דגים