לחם אגוזים

2 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
40 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
700 גר' קמח לבן
200 גר' קמח מלא
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
חלבון ביצה לציפוי
1/2 2 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
700 גר' קמח לבן
200 גר' קמח מלא
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
חלבון ביצה לציפוי
דרך הכנה
- מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים פושרים וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 10 דקות.
- מכניסים את הקמחים לקערה, מערבבים ויוצרים גומה.
- יוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את שארית המים, הסוכר, המלח ואגוזי המלך הקצוצים.
- לשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח במקום חמים.
- לשים שוב את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים.
- יוצרים כיכרות באורך 30 ס"מ ומניחים לרוחב תבנית תנור גדולה.
- בסכין חדה חורצים חריצים אלכסוניים בכל כיכר, מברישים בחלבון ביצה ומניחים לתפיחה אחרונה עד לנפח כפול מהנפח המקורי.
- מניחים על תחתית התנור מספר קוביות קרח בתחילת האפיה וסוגרים מיד את דלת התנור.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-20 דקות או עד שחלקו העליון של הלחם משחים ומתקשה.
- מוציאים ומצננים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -