מערוד
עוגיות ממולאות בתמרים מהבלוג של קיצי
* תמונה אישית להמחשה

25 מנות

מרכיבים
מערוד / אביגיל מהבלוג של קיצי. המרתי כוס קמח בא. שקדים שסיננתי כמובן - יצא מעולה.. את הנגלה האחרונה מלאתי בחלבה. בצק קליל והעוגות נימוכות. תודה לאל נגלה ראשונה למשלח מנות ב"ה מתכון אהוב עלי במיוחד שממלא את הבית ניחוחות של מזאהר (לא מי ורדים) ציפורן וקינמון הוא המערוד, אותן עוגיות קטנות ממולאות בתמרים שהיום מוכרות כ"מעמולים":
-
לבצק:
1 כוס שמן - 1 מרגרינה או מחמאה (200 גרם)
- 1 כוס נוזלים (אני מעדיפה מים)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 900 גרם קמח
-
3 טיפות תמצית מאזהר (לא חייבים)
מלית: - 1 קופסת מחית תמרים
- 1 כף שמן
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
דרך הכנה
- לשים היטב לבצק אחיד ורך.
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים כל חלק מרדדים לעלה דק,
- מורחים מהמלית ומגלגלים צפוף צפוף
- בעזרת סכין משוננת חותכים לעוגיות קטנות ומאורכות
- מסדרים בתבנית אפיה
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
-
בהגשה זורים על המערוד המון אבקת סוכר.
מלית:- מערבבים היטב לתערובת אחידה. אני הכנתי את הבצק במעבד מזון, חילקתי את הבצק ל- 6 חלקים מלאתי בממרח תמרים עם מעט קינמון, ריבה וקוקוס, ממרח חלבה ואגוזים, ממרח שוקולד השחר, פרג. * הבצק מתאים גם לאוזני המן.
הערות
בצק מאוד מאוד נח
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף