פראצל - כעכים רכים
גירסה רכה של הבייגל.
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[7 מדרגים]
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
מים רותחים
2 כפות סודה לשתיה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ל-6 או 12 חלקים שווים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- ממיסים את הסודה לשתיה במים בסיר רחב בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לשמירה על החום אבל לא למצב רתיחה.
- מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, יוצרים צורת כעך, מניחים בתבנית לתפיחה של 30 דקות.
- מניחים כל כעך במים החמים בסיר, מחכים 15 שניות ומוציאים על מגבת מטבח.
- כשכעכים יבשו מעט מניחים בתבנית על נייר אפיה.
- מורחים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל כל ציפוי שרוצים - מלח גס, פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת, סוכר מעורבב עם מעט קנמון וכו'.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קופיטקה [אירנצוק] - מעדן פולני שנחטף במהירות
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות [tommf] - מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה
- רוטב שמנת פטריות [dizi] - בלי שמנת
- מרק שעועית פיקנטי ליום חורף קר [tommf] - הכי פשוט והכי טעים. להגיש עם באגט טרי.
- אגרול שוקולד [tommf] - קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים - כשר לפסח
- מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות [שרה יונוביץ] - לימים קרים מרק עשיר של ירקות עם הפתעות