פראצל - כעכים רכים
גירסה רכה של הבייגל.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[7 מדרגים]
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
מים רותחים
2 כפות סודה לשתיה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר, הקמח, והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוציאים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ל-6 או 12 חלקים שווים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- ממיסים את הסודה לשתיה במים בסיר רחב בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לשמירה על החום אבל לא למצב רתיחה.
- מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, יוצרים צורת כעך, מניחים בתבנית לתפיחה של 30 דקות.
- מניחים כל כעך במים החמים בסיר, מחכים 15 שניות ומוציאים על מגבת מטבח.
- כשכעכים יבשו מעט מניחים בתבנית על נייר אפיה.
- מורחים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל כל ציפוי שרוצים - מלח גס, פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת, סוכר מעורבב עם מעט קנמון וכו'.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- טארט טאטן אגסים [אבי מ.] - עוגת אגסים בקרמל הפוכה.
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה
- עוגיות טוויל [אבי מ.] - עוגיות ניטוף דקיקות ופריכות, משמשות גם כמרכיב במנות קינוח.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי