כופתאות בורגול בסלק
עסיסיות ואדמדמות, בשרי או צמחוני
* צילום התוצאה
20 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 200 גרם בורגול גרוס בינוני-דק, להספיג במים כל עוד הוא סופג (כשעתיים), לסנן ולסחוט כמה שאפשר
- 1 סלק
- 1/2 כוס עמילן (השתמשתי בעמילן אורז)
- 1/2 כוס קמח רגיל
- בצל גדול אחד
- 2 כוסות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים (בערך, לפי תכולת המחבת)
מילוי בשרי (מילוי סטנדרטי):
- בשר טחון מטוגן עם חתיכות בצל ושום, פלפל, מלח וכמון לפי הטעם, לנקז מנוזלים ולהניח בקערה
מילוי צמחוני - פתיתי שפע שהושמו 20 דקות במים רותחים. הסוג הקטן ביותר או לטחון את הסוג הגדול לאחר השלב הבא
- מומלץ להוסיף להשרייה הנ"ל 2 פלחים של עגבנייה מיובשת.
- לסחוט ולסנן היטב מהמים!
- להוסיף תבלינים, מעט בצל ושום קצוצים דק, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם
דרך הכנה
- הכנת הכופתאות:
לשים את הבורגול הסחוט בקערה, להוסיף כפית מלח, מעט פלפל שחור, את העמילן ולערבב היטב.
- להוסיף כעת את הקמח ולערבב היטב.
- להכין כדורים מהתערובת (כדור טניס) עם ידים רטובות, להדק היטב, ליצור גומה ולהניח בתוכה מעט מהמילוי, לסגור סביב המילוי, לעגל לכדור ולבסוף למעוך אותו כדי שייצא פחוס. (ראו צילום מתכון)
הכנת התבשיל: - לשמן היטב את המחבת
- לחתוך את הבצל לרצועות/טבעות ולשים במחבת
- לחתוך את הסלק המקולף לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ) ולהכניס למחבת.
- לחמם על אש בינונית ולערבב היטב. לפזר שווה על המחבת. לטגן כ-8 דקות מכוסה כדי שהסלק יזיע.
- להניח את הכופתאות במחבת על החומרים, למלא את כל המחבת.
- לערבב 4 כוסות מים רותחים עם רסק העגבניות ותיבול (מלח, פלפל, חריף..), לצקת על הכופתאות עד שכל המחבת תתמלא
- לדאוג שכל הכופתאות תתבשלנה מכל הכיוונים, אם מכוסות או בהפיכתן בצורה עדינה.
- להשאיר מכוסה ועל אש קטנה מאוד כשעה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מעדן תפוזונים [אבי מ.] - מעדן תפוזונים (קומקווט).
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- קרקרים [אבי מ.] -
- עוגת שייש בננה ושוקולד [אבי מ.] - עוגת בננות בתוספת שוקולד בדוגמת עוגת שייש.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- גרטן כרובית [אבי מ.] -