לחם עשבי תיבול טריים
לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
30 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
½ 1 כוס מים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 1 כפות מכל עשב תיבול - פטרוזיליה, עירית, מיורן, טימין קצוצים
5-6 כוסות קמח לבן ללחם (שטיבל 2)
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
½ 1 כוס מים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 1 כפות מכל עשב תיבול - פטרוזיליה, עירית, מיורן, טימין קצוצים
5-6 כוסות קמח לבן ללחם (שטיבל 2)
דרך הכנה
- לערבב את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית סוכר בקערה ולהניח לתסיסה.
להוסיף את שארית המים, הסוכר, המלח, השמן ועשבי התיבול הקצוצים ולערבב היטב תוך הוספה הדרגתית של 5 כוסות קמח. - להוציא למשטח מקומח וללוש היטב כמה דקות, תוך הוספת קמח כמה שצריך רק עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
- לשמן קערה נקיה בשמן זית, לגלגל את הבצק בשמן, להניח לתפיחה מכוסה במגבת לחה או ניילון נצמד, כשעה. להחזיר את הבצק לנפח המקורי, ללוש אותו קצת בקערה ולהתפיח שנית עוד כ-40 דקות, מכוסה.
- להוציא את הבצק למשטח מקומח, ללוש שוב ולעצב ל-2 ככרות עגולות או אובליות מהודקות ולהניחן לתפיחה אחרונה על נייר אפיה בתבנית שטוחה, מכוסות במגבת.
- לחרוץ חריצים בסכין חד מאוד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות כ-45 דקות, מניחים תבנית קטנה עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ברבע השעה הראשון של האפיה, אופים עד להשחמה (נקישה על הכיכר משמיעה צליל חלול ומשקלה קל יחסית).
- להוציא ולקרר על רשת.
הערות
לגיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבי תיבול אחרים שאוהבים או לשנות את היחסים ביניהם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג