שטרודל תפוחים מצויין
* תמונה להמחשה

20 מנות

מרכיבים
- 10 תפוחים גראנד סמיט
- 100 גר' חמאה
- 100 גר' צימוקים
- 4 כפות שקדים טחונים
- מיץ מתפוז אחד גדול
- 1/2 כוס סוכר חום
- 4כפות סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
- בצק עלים מרודד
- ביצה
דרך הכנה
- קולפים ומוצאים את הליבה של התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות.
- בסיר גדול מכניסים את תפוחי העץ והחמאה ומבשלים עד הזהבה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ואת 1/2כוס הסוכר בוחשים עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הצימוקים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים. מורדים מהאש ומצננים
- שוטחים את בצק העלים וחותכים אותו ל- 4 מלבנים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ולוקחים מלבן של בצק עלים מפזרים כף שקדים טחונים מעל את התפוחים. מורחים בביצה את השולים של הבצק ומקפלים ומהדקים את הפינות. חורצים את הבצק לחריצים ברוחב של 2 אצבעות. התהליך חוזר על כל המלבנים של הבצק. ומסדרים בתבנית.
- מערבבים את 4 כפות הסוכר עם הקינמון לתערובת אחידה.
- מורחים את יתרת הביצה על השטורודלים ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון. מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד השחמה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון על הגריל [שף אמיר מרקוביץ'] - בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסיאתי
- לחמניות וינאיות [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -
- פאי מוס שוקולד [אבי מ.] - תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס
- לביבות תפוחי עץ מתוקות [אבי מ.] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- מוס שוקולד [אבי מ.] -