צ'יאבטה Ciabetta

2 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/4 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גר' שמרים טריים
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ומשהים ל-5 דקות, מערבבים את השמרים עם הקמח, מים, ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד, הבצק צריך להיות דביק ורך.
- מכסים ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
- מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, מקמחים מעט כל חלק ויוצרים מלבנים בגודל 10 ס"מ על 15 ס"מ, מניחים על מגש או תבנית מקומחת ומשאירים לתפיחה שניה של שעה וחצי. מכסים את הבצק במגבת מקומחת.
- בעדינות מרימים את הבצק ומותחים מהקצוות לאורך של 30 ס"מ בערך ומניחים על המגש המקומח לתפיחה שלישית של 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים בתנור תבנית מקומחת כדי שתהיה חמה. מרימים בעדינות בעזרת לוח דק את הג'יאבטות ומחליקים בעדינות על התבנית בתנור, זורקים על תחתית התנור מספר קוביות קרח וסוגרים מיד.
- אופים בתנור שחומם לחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב כהה, כ-10 דקות, מוציאים ומצננים. קוביות הקרח הנמסות יוצרות אדים בתנור אשר יוצרים את הקרום הקשה והפריך של המאפה. לא להשתמש באפית טורבו.
הערות
במתכון המקורי מכינים בצק שהוכן משאור, בצק שהוחמץ למספר ימים ולאחר מכן מוסיפים אותו לשאר המרכיבים, כך מתקבל הטעם והמרקם המיוחד לצ'יאבטה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת