הסופגניה הקלאסית
באדיבות "פרווה" - ספר מתכונים בהוצאת אורנית

30 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות
מרכיבים
הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה
- 1 ק"ג קמח
- ½ כוס סוכר
- 50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 ביצה
- 4 חלמונים
- 3 כפות שמן קנולה
- ½ 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף ברנדי
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- גרדת לימון דקה
-
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי: -
ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית
לקישוט: - אבקת סוכר
דרך הכנה
- מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה 3 דקות.
- מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
- מחלקים את הבצק ל - 30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ- 3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
- בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
- בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
- מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ- 2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
- ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
- זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם,
- חג שמח!
הערות
"פרווה" הוא ספר מתכונים חדש של הוצאת אורנית שכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב. הספר מתאים לשומרי כשרות וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם להנות מהכיבוד עם שאר האורחים.
המתכונים נאספו במשך שנים על ידי מירי ליבוביץ' שרוסטר ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם
המתכונים נאספו במשך שנים על ידי מירי ליבוביץ' שרוסטר ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת עוף במילוי פטריות חורש [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק