Pesto
תפריט
ג', 15 אוק 2024, 17:12
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט אצות וו'אקמי

בריאות מרוכזת    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 3124   

* הצעת הגשה: על טוסט, כף טחינה, סלט ורוטב צדפות מעל - מעדן
סלט אצות וו'אקמי
4 מנות
הכנה וקירור
דל קלוריות
30 דקות ופחות
» סלטים
 
מרכיבים
  • 1 כוס אצות וו'אקמי (להשיג ברשתות עדן טבע ופינות מוצרים מהמזרח)
  • 1 גזר עבה מקולף
  • 1 מלפפון טרי, מוצק ועבה
  • 1/2 כפית גי'נגר טרי מגורד גס
  • 1 כוס נבטים עדינים (אני מנביט זרעי חילבה בקלות)
  • 1 כף רוטב דגים (או הכנה עצמית, ראו בהמשך)
  • 1 כף רוטב סויה (רצוי הסוג סמיך)
  • 1 כף רוטב צדפות (לא חובה)
  • 1/2 כפית חתיכות צ'ילי חריף, או 5 טיפות שמן צ'ילי (לא חובה)
גודל/סוג תבנית: כלי אחסון למקרר
דרך הכנה
  1. להכניס את האצות לקערה ולהוסיף כוס מים מסוננים/קרים
  2. להמתין עד 3 דקות(!) ולסנן/לסחוט את המים מהאצות היטב
  3. להכניס לקערה את האצות, הנבטים והג'ינג'נר
  4. לגרד לתוך הקערה גזר מקולף לרצועות דקות (צורת אטריות במגרדת ג'וליין או דומה)
  5. בדומה לגרד רצועות מהמלפפון - לא להשתמש בחלק האמצעי הרך עם הגרעינים, אפשר גם עם הקליפה.
  6. להכניס את הרטבים, ולערבב היטב עם כף עץ עד לכיסוי מלא של הירק.
  7. לאחסן בכלי סגור במקרר
רוטב דגים בקלות:
קיימים רטבים מוכנים למכירה, רק שיש לשים לב שאלה המלאכותיים לא שווים את הבקבוק, רק אלה מחומרים אותנטיים.
להכנה עצמית: מספיק לקחת אנשובי ולערבב/למעוך אותו בתוך רוטב סויה, אפשר גם על מחבת לריכוך מהיר. (יחס של 1/2 כוס רוטב סויה לנתח אנשובי אחד מספיק בשביל טעם מרוכז, ניתן לגוון בהתאם לטעם כמובן)
הערות
ניתן להגדיל את כמות המרכיבים בהתאם לצורך ולכמות האחסון/צריכההמתאימה. מתאים למקרר עד 4 ימים בערך
להגשה: על פרוסת לחם (ראו תמונת הצעה), שתי כפות סלט ליד האורז או בקערית ליד הארוחה.
מדובר בסלט עשיר בתאית וסיבים - אין צורך לאכול הרבה.
אין תגובות עדיין
סלט אצות וו'אקמי By , 2009-11-10T12:19:33+02:00 סלט אצות וו'אקמי בריאות מרוכזת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 כוס אצות וו'אקמי (להשיג ברשתות עדן טבע ופינות מוצרים מהמזרח) 1 גזר עבה מקולף 1 מלפפון טרי, מוצק ועבה 1/2 כפית גי'נגר טרי מגורד גס... Instructions: להכניס את האצות לקערה ולהוסיף כוס מים מסוננים/קרים להמתין עד 3 דקות(!) ולסנן/לסחוט את המים מהאצות היטב להכניס לקערה את האצות, הנבטים והג'ינג'נר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר