סלט אצות וו'אקמי
בריאות מרוכזת
* הצעת הגשה: על טוסט, כף טחינה, סלט ורוטב צדפות מעל - מעדן

4 מנות
הכנה וקירור
דל קלוריות

» סלטים
מרכיבים
- 1 כוס אצות וו'אקמי (להשיג ברשתות עדן טבע ופינות מוצרים מהמזרח)
- 1 גזר עבה מקולף
- 1 מלפפון טרי, מוצק ועבה
- 1/2 כפית גי'נגר טרי מגורד גס
- 1 כוס נבטים עדינים (אני מנביט זרעי חילבה בקלות)
- 1 כף רוטב דגים (או הכנה עצמית, ראו בהמשך)
- 1 כף רוטב סויה (רצוי הסוג סמיך)
- 1 כף רוטב צדפות (לא חובה)
- 1/2 כפית חתיכות צ'ילי חריף, או 5 טיפות שמן צ'ילי (לא חובה)
דרך הכנה
- להכניס את האצות לקערה ולהוסיף כוס מים מסוננים/קרים
- להמתין עד 3 דקות(!) ולסנן/לסחוט את המים מהאצות היטב
- להכניס לקערה את האצות, הנבטים והג'ינג'נר
- לגרד לתוך הקערה גזר מקולף לרצועות דקות (צורת אטריות במגרדת ג'וליין או דומה)
- בדומה לגרד רצועות מהמלפפון - לא להשתמש בחלק האמצעי הרך עם הגרעינים, אפשר גם עם הקליפה.
- להכניס את הרטבים, ולערבב היטב עם כף עץ עד לכיסוי מלא של הירק.
- לאחסן בכלי סגור במקרר
קיימים רטבים מוכנים למכירה, רק שיש לשים לב שאלה המלאכותיים לא שווים את הבקבוק, רק אלה מחומרים אותנטיים.
להכנה עצמית: מספיק לקחת אנשובי ולערבב/למעוך אותו בתוך רוטב סויה, אפשר גם על מחבת לריכוך מהיר. (יחס של 1/2 כוס רוטב סויה לנתח אנשובי אחד מספיק בשביל טעם מרוכז, ניתן לגוון בהתאם לטעם כמובן)
הערות
ניתן להגדיל את כמות המרכיבים בהתאם לצורך ולכמות האחסון/צריכההמתאימה. מתאים למקרר עד 4 ימים בערך
להגשה: על פרוסת לחם (ראו תמונת הצעה), שתי כפות סלט ליד האורז או בקערית ליד הארוחה.
מדובר בסלט עשיר בתאית וסיבים - אין צורך לאכול הרבה.
להגשה: על פרוסת לחם (ראו תמונת הצעה), שתי כפות סלט ליד האורז או בקערית ליד הארוחה.
מדובר בסלט עשיר בתאית וסיבים - אין צורך לאכול הרבה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.