לחם לכריכים עם קרום רך
* תמונה להמחשה

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כוס חלב פושר
- 40 גר' חמאה רכה
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 385 גר' קמח לבן (3/4 2 כוסות)
דרך הכנה
- בקערה מערבבים את החלב, החמאה, השמרים והסוכר ומניחים למנוחה של 5 דקות.
- מוסיפים קמח ומלח לאט תוך כדי ערבוב, לשים 3 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך מאד, מוסיפים מעט קמח אם יש צורך רק עד שהבצק לא דביק אך עדין רך.
- מניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה עם שוליים ישרים, (תבנית לחם מלבנית גבוהה).
- מחזירים את הבצק לנפחו המקורי מגלגלים ומניחים בתבנית ומשטחים למלוי כל שטח התבנית.
- מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים תבנית קטנה ושטוחה מעל, מניחים בתבנית העליונה משקולת כבדה למניעת תפיחת הלחם מעבר לגובה תבנית הלחם.
- מניחים לתפיחה נוספת של שעה, בתום הזמן מסירים את התבנית העליונה והמשקולת.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-40 דקות מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הלחם מזהיבים.
- מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל שוקולד לבן [אבי מ.] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- לחמניות בצל [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"