Pesto
תפריט
ד', 22 מאי 2019, 22:55
110427 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת פולנטנה עשירה ומזינה

פיוז'ן מזרח-מערב עם אפשרות לתוספת בשר או שפע    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 3632   

* צילום התוצאה
פשטידת פולנטנה עשירה ומזינה
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • לבסיס:
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס חלב או חלב סויה (אפשר להמיר במים)
  • 1 כוס קמח תירס רגיל או מהיר הכנה לפולנטה (היחס הוא 3 כוסות נוזל לכוס קמח תירס בערך)
  • רבע כרוב חתוך לרצועות
  • 2 כפיות מלח, קורט פלפל שחור (לטעמכם)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן זית
  • אופציה: אצות קוואמי (מגיע בצורה יבשה)
    למילוי:
  • 1 בצל בינוני חתוך  לריבועים קטנים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 1 כוס פטריות קצוצות כ-ס"מ
  • 30 גרם חמאה או תחליף
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה (או רוטב צדפות)
  • 2 פלפל ירוק/אדום חתוך לרצועות של ס"מ בערך
  • אפשרות: קוביות בשר או שפע (חלבון צמחי) בגודל של 2 ס"מ בערך
    לקישוט:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים באלכסון 1 ס"מ
  • שני ענפי שמיר קצוצים
  • כף שטוחה אורגנו
גודל/סוג תבנית: תבנית מלבנית לפשטידה
דרך הכנה
  1. את המים והחלב, מלח ופלפל להרתיח בסיר
  2. עם התחלת הרתיחה לזלף לסיר במתינות את קמח התירס תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים
  3. עם הסמכת התערובת לכדי בלילה להוסיף את הכרוב והאצות ולהמשיך לערבב כשלש דקות, לכבות.
  4. בסיר אחר לחמם את החמאה/תחליף פרווה, עם המסתה של החמאה להוסיף את שמן הזית, הבצל והשום ולערבב היטב מידי פעם, כ-5 דקות
  5. אם רוצים קוביות בשר או קוביות שפע (שהושרו במים רותחים כ-5 דקות ונסחטו) - מוסיפים אותן עכשיו
  6. להוסיף את רוטב הסויה או הצדפות, לערבב היטב עוד 2 דקות
  7. להוסיף את הפטריות ולערבב מדי פעם, כ-3 דקות.
    לכבות.
  8. בקערה לטרוף את הביצים ושמן הזית היטב
  9. להוסיף את תערובת הירקות/בשר לתערובת הבסיס ולמזג ביניהם.
  10. להוסיף את הביצים לתערובת בזילוף מתון תוך ערבוב מתמיד.
  11. לקשט למעלה עם שמיר ובצל ירוק קצוץ, אורגנו
  12. להכניס לתנור בחלק התחתון ל-45 דקות או עד שהחלק העליון של הפשטידה הושחם היטב
חום תנור: 180 מעלות
הערות
- מנה מורכבת ומשביעה. צמחונית או פרווה או בשרית בשינוי מרכיבים קל
- שום מרכיב אינו חובה ואפשר לאלתר, אך השילוב של המרכיבים והטעמים כאן מעניק חדשנות ופיוז'ן בין מזרח למערב.
- ניתן להוסיף דפי אורז (יבשים): שמים שכבה על בסיס התבנית, מכסים עם שכבת תערובת, עוד שכבת דפי אורז, עוד שכבת תערובת וכו'. הדפים יתרככו בעת הבישול מהתערובת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
פשטידת פולנטנה עשירה ומזינה By , 2009-11-05T19:59:00+02:00 פשטידת פולנטנה עשירה ומזינה פיוז'ן מזרח-מערב עם אפשרות לתוספת בשר או שפע Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לבסיס: 2 כוסות מים 1 כוס חלב או חלב סויה (אפשר להמיר במים) 1 כוס קמח תירס רגיל או מהיר הכנה לפולנטה (היחס הוא 3 כוסות נו... Instructions: את המים והחלב, מלח ופלפל להרתיח בסיר עם התחלת הרתיחה לזלף לסיר במתינות את קמח התירס תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים עם הסמכת התערובת לכדי בלילה להוסי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר