Pesto
תפריט
ו', 08 נוב 2024, 01:32
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חציל חם בטחינה

מעדן    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 10089   

* חצילים עם טחינה - השילוב המנצח
חציל חם בטחינה
צליה
30 דקות ופחות
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חציל גדול מוארך
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/3 כוס מים (אפשר להוסיף אם רוצים יותר דליל)
  • מלח לפי הטעם
דרך הכנה
  1. עוטפים את החציל בנייר כסף (החלק המבריק כלפי פנים)
  2. קולים את החציל על רשת על הגז בערך 5 דקות ואז הופכים וקולים 5 דקות על הצד השני. (בתנור לא יתקבל טעם מעושן אך אפשר לקלות גם על המנגל)
  3. בינתיים מכינים את הטחינה- במיקסר שמים את הטחינה, לימון,שום, מים (מי שאוהב יכול להכין טחינה ירוקה ולהוסיף פטרוזיליה או כוסברה). מעבדים לטחינה אחידה לא סמיכה מידי וגם לא נוזלית מידי.
  4. מורידים את החציל מהאש ומוציאים בזהירות את נייר הכסף, מניחים על צלחת הגשה, חותכים את גוף החציל לאורכו לחצי (חוץ מהראש עם העלה) ופותחים אותו כך ששני החצאים יפנו כלפי מעלה. כדאי לנקז מעט את הנוזלים.
  5. לבזוק מעט מלח ולשפוך בנדיבות מהטחינה. אפשר לקשט בעלי כוסברה.

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
מומלץ שימוש בטחינה גולמית,ללא דילול במים-בתוספת השום והלימון.
6
כדאי להוסיף לטחינה מעט סילאן
5
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
מממ איזה תענוג. אחלה של מתכון. חג עצמאות שמח לכולנו.
4
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
לא חייב חם הוא גם מתקרר מהר יחסית בגלל הטחינה.
3
החציל חייב להיות חם?ראיתי באולמות אירועים שמגישים קר יחסית.?
2
עלמנת שהחציל לא ישחיר אפשר למרוח אותו בלימון
1
רציתי לשאול איך שומרים על החציל שלא ישחיר
חציל חם בטחינה By , 2009-11-05T19:04:07+02:00 חציל חם בטחינה מעדן Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 חציל גדול מוארך 1/3 כוס טחינה גולמית 1 שן שום מיץ מחצי לימון 1/3 כוס מים (אפשר להוסיף אם רוצים יותר דליל) מלח לפי ... Instructions: עוטפים את החציל בנייר כסף (החלק המבריק כלפי פנים) קולים את החציל על רשת על הגז בערך 5 דקות ואז הופכים וקולים 5 דקות על הצד השני. (בתנור לא יתקבל טעם מעושן אך אפשר לקלות גם ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר