Pesto
תפריט
ג', 11 פבר 2025, 23:23
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בריוש

לחם צרפתי עשיר בחמאה.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15789   

* תמונה להמחשה - By Dedda71, from Wikimedia Commons
בריוש
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3/4 3 כוסות קמח
  • 4 כפות חלב פושר
  • 25 גר' שמרים טריים
  • 3 כפות סוכר
  • 5 ביצים מס' 3
  • 1/2 כפית מלח
  • 175 גר' חמאה רכה
  • 1 ביצה טרופה לציפוי
דרך הכנה
  1. מתסיסים בקערת המיקסר את השמרים עם החלב והסוכר.
  2. מוסיפים את הקמח לשמרים המותססים, מוסיפים את הביצים והמלח על שכבת הקמח ומפעילים את המיקסר, לשים כדקה.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק אחיד עוד כשתי דקות, מכסים ומתפיחים כ-15 דקות, לשים שוב כדקה, ומתפיחים פעם שניה כ-15 דקות, מכסים ומניחים להתפחה לשעתיים.
  4. לשים פעם נוספת ויוצרים כיכר לחם עגולה או מאורכת או כ-20 לחמניות.
  5. כשיוצרים כיכר לחם עגולה או לחמניה נהוג להפריד מהבצק חתיכת בצק קטנה מבלי לנתקה לגמרי, יוצרים שקע בכדור ומשקיעים בתוכו את חתיכת הבצק, נוצר מעין כובע.
  6. מניחים את הלחמים או הלחמנית בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בביצה טרופה, מניחים לתפיחה לגודל פעם ושליש מהגודל המקורי ואופים בתנור שחומם לחום גבוה עד להשחמה יפה.
  7. מברישים בביצה הטרופה פעם נוספת במהלך האפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
29
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
28
ציון 10
הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות ויצא לי מוצלח ומעולה
27
מישהו ניסה לאפות בריושים ללא מיקסר (לישה ביד)? האם ניתן לעשות את זה או שזה יוצא בעייתי בגלל מהירות הלישה הנדרשת/הבצק הדביק?
26
ראובן מ. (עורך)
אין צורך, למרות שאפשר לבצע כנ"ל. או להניח אותם והסוכר בגומה בקמח,ליצוק את החלב לגומה ולכסות עם מעט קמח עד שרואים תסיסה.
25
איך משתמשים במתכון זה בשמרים יבשים?-מתסיסים או לא?
24
אוקיי, אפיתי את הבריושים כלחמניות שנראו יפה והריחו טוב אבל לא ממש התלהבתי.. אני חושבת שצריך להוסיף עוד...»»
23
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית ניתן להוסיף עוד כפית אבל בעיקרון רצוי להשתמש בפחות שמרים ולהתפיח יותר זמן, צריך סבלנות (גם תלוי...»»
22
היי אבי
טוב, למרות שהוספתי 2 כוסות קמח והמרקם הפך ליותר יציב וחלק... הוא לא תופח... בכלל!! אולי...»»
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סליחה...נפלה גם טעות בהקלדה, כמות הקמח תוקנה.
19
קיבלתי מרקם של בצק רבוך, תארתי לעצמי שזאת לא היתה הכוונה אז הוספתי עוד 2 כוסות קמח והמשכתי ללוש במיקסרת...»»
17
מספר שאלות - האם אפשר להמיר לשמרים יבשים וכמות? כמה זה חום גבוה? לאיזה טמפרטורה לחמם? כמה זמן אפייה בערך?...»»
16
תודה רבה לך
12
ציון 10
שלום אבי
לחם נהדר כמו כל המתכונים באתר
אבל יש לי שאלה בקשר לבריוש איפה אפשר למצוא מתכון לחלת בריוש
תודה
11
תודה רבה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בד"כ מתפיחים בצקי שמרים לכפול מהגודל המקורי לאחר העיצוב, כאן דרושה התפחה מעט ארוכה יותר לנפח של כפול...»»
9
שלום
רשום בסעיף 6 "לגודל פעם ושליש מהגודל המקורי"
מה זה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע איפה זה כתוב, תרענן את העמוד, כתוב "לשים פעם נוספת".
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, מכיוון שהבצק עשיר רצוי שרק ההתפחה הסופית תהיה ארוכה.
6
ועוד שאלה מה זה "פעם ושלים"
תודה מראש
5
שלום אבי
האם זה מספיק שהבצק יתפח כ15 דקות פעמים?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
5 גרם.
3
שמי חלי יש אפשרות לרשום את משקל השמרים היבשים? כדי להיות בטוחה ששמתי כמות נכונה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ההבדל הוא בגוון הציפוי, עם חלבון הציפוי יהיה עם גוון קל ומבריק, עם ביצה או חלמון בגוון כהה מבריק.
1
מה ההבדל בין שמברישים בסוף בחלבון+מים לבין ביצה(מעורב) +מים.
בריוש By , 2005-03-28T21:16:26+02:00 בריוש לחם צרפתי עשיר בחמאה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 3/4 3 כוסות קמח 4 כפות חלב פושר 25 גר' שמרים טריים 3 כפות סוכר 5 ביצים מס' 3 1/2 כפית מלח... Instructions: מתסיסים בקערת המיקסר את השמרים עם החלב והסוכר. מוסיפים את הקמח לשמרים המותססים, מוסיפים את הביצים והמלח על שכבת הקמח ומפעילים את המיקסר, לשים כדקה. מוסיפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר