בריוש
לחם צרפתי עשיר בחמאה.
* תמונה להמחשה - By Dedda71, from Wikimedia Commons

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 3/4 3 כוסות קמח
- 4 כפות חלב פושר
- 25 גר' שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- 5 ביצים מס' 3
- 1/2 כפית מלח
- 175 גר' חמאה רכה
- 1 ביצה טרופה לציפוי
דרך הכנה
- מתסיסים בקערת המיקסר את השמרים עם החלב והסוכר.
- מוסיפים את הקמח לשמרים המותססים, מוסיפים את הביצים והמלח על שכבת הקמח ומפעילים את המיקסר, לשים כדקה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק אחיד עוד כשתי דקות, מכסים ומתפיחים כ-15 דקות, לשים שוב כדקה, ומתפיחים פעם שניה כ-15 דקות, מכסים ומניחים להתפחה לשעתיים.
- לשים פעם נוספת ויוצרים כיכר לחם עגולה או מאורכת או כ-20 לחמניות.
- כשיוצרים כיכר לחם עגולה או לחמניה נהוג להפריד מהבצק חתיכת בצק קטנה מבלי לנתקה לגמרי, יוצרים שקע בכדור ומשקיעים בתוכו את חתיכת הבצק, נוצר מעין כובע.
- מניחים את הלחמים או הלחמנית בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בביצה טרופה, מניחים לתפיחה לגודל פעם ושליש מהגודל המקורי ואופים בתנור שחומם לחום גבוה עד להשחמה יפה.
- מברישים בביצה הטרופה פעם נוספת במהלך האפיה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת