בריוש
לחם צרפתי עשיר בחמאה.
* תמונה להמחשה - By Dedda71, from Wikimedia Commons

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 3/4 3 כוסות קמח
- 4 כפות חלב פושר
- 25 גר' שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- 5 ביצים מס' 3
- 1/2 כפית מלח
- 175 גר' חמאה רכה
- 1 ביצה טרופה לציפוי
דרך הכנה
- מתסיסים בקערת המיקסר את השמרים עם החלב והסוכר.
- מוסיפים את הקמח לשמרים המותססים, מוסיפים את הביצים והמלח על שכבת הקמח ומפעילים את המיקסר, לשים כדקה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק אחיד עוד כשתי דקות, מכסים ומתפיחים כ-15 דקות, לשים שוב כדקה, ומתפיחים פעם שניה כ-15 דקות, מכסים ומניחים להתפחה לשעתיים.
- לשים פעם נוספת ויוצרים כיכר לחם עגולה או מאורכת או כ-20 לחמניות.
- כשיוצרים כיכר לחם עגולה או לחמניה נהוג להפריד מהבצק חתיכת בצק קטנה מבלי לנתקה לגמרי, יוצרים שקע בכדור ומשקיעים בתוכו את חתיכת הבצק, נוצר מעין כובע.
- מניחים את הלחמים או הלחמנית בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בביצה טרופה, מניחים לתפיחה לגודל פעם ושליש מהגודל המקורי ואופים בתנור שחומם לחום גבוה עד להשחמה יפה.
- מברישים בביצה הטרופה פעם נוספת במהלך האפיה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.