Pesto
תפריט
א', 26 ספט 2021, 12:54
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טלה עם עדשים

מעדן    

מאת: mirich ::: צפיות: 3402   

טלה עם עדשים
7 מנות
שעתיים ויותר
 
מרכיבים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חרדל
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 1 שוק טלה
  • מלח, פלפל
  • 1/3 כוס שמן זית
  • עצמות משוק הטלה
  • 1 גזר פרוס דק
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 6 כוסות מים
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטוזיליה קצוץ
  • צרור טימין קצוץ

 

דרך הכנה
  1. משרים במים למשך הלילה את העדשים.
  2. קושרים את שוק הטלה מקיפים את הנתח בחוט קשירה, ממשיכים כך לאורך הנתח כולו, ברווחים של 2 ס"מ. חשוב לקשור בצורה הדוקה.
  3. מערבבים בקערית את השמן, החרדל והרוזמרין.
  4. מורחים את השוק בתערובת, ומתבלים במלח ופלפל.
  5. צולים את השוק בתנור בחום של 240 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה.
  6. מוצאים מהתנור מחכים 5 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
  7. בסיר מחממים את השמן משחימים את עצמות הטלה מוסיפים את הירקות ומטגנים כ- 10 דקות. מוסיפים את העדשים, המים  והתבלינים ומבשלים כשעתיים וחצי.
  8. מגישים על תבשיל העדשים את הטלה.

הערות

לבקש מהקצב שישלוף בשבילכם את העצם.

אפשרי לבקש שגם יקשור את השוק.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
mirich (מקצוענ/ית)
בשלב 7 מוסיפים רק את העצמות של הטלה לסיר
ואחרי 25 דקות בתנור בחום של 240 מעלות הוא בהחלט מוכן.
1
tommf (מקצוענ/ית)
האם מוסיפים גם את הטלה בחזרה לסיר בשלב 7 ? לא נראה לי שהטלה יהיה מוכן רק אחרי 25 דקות בתנור.
טלה עם עדשים By , 2009-10-16T22:23:48+02:00 טלה עם עדשים מעדן Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 7 Tags: none Ingredients: - 1/2 כוס שמן זית 3 כפות חרדל 2 גבעולי רוזמרין 1 שוק טלה מלח, פלפל 1/3 כוס שמן זית עצמות משוק הטלה... Instructions: משרים במים למשך הלילה את העדשים. קושרים את שוק הטלה מקיפים את הנתח בחוט קשירה, ממשיכים כך לאורך הנתח כולו, ברווחים של 2 ס"מ. חשוב לקשור בצורה הדוקה. מערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר