Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 23:51
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה ברוקולי, סלמון, בשאמל

   

מאת: שונטלי ::: צפיות: 5244   

לזניה ברוקולי, סלמון, בשאמל
6 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • חבילת עלי לזניה חבילת פרחי ברוקולי קפואים
  • פילה סלמון של 500/600 גר טרי או קפוא
  • מלח,פלפל,ואגוז מוסקט
  • שום קלוף
  • בשאמל
  •  50 גר חמאה או מרגינה
  • 60 גר קמח
  • ליטר חלב/מרק עוף קר
מתאים לתבנית פיירקס בינונית אובלית
דרך הכנה
הכנת הבשמל:
  1. להמיס את החמאה על אש קטנה
  2. להוסיף את הקמח ולבחוש עד שהקמח נעלם
  3. להוסיף חלב קר ולבחוש במהירות כדי שלא יווצרו גושים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה [זה צריך להיות לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי]
  4. לתבל...וזה מוכן

להכנת הלזניה:
  1. [לחמם תנור ל180]
  2. להרתיח את הברוקולי כמה דק במי מלח
  3. להשאיר מעט ממי הבישול
  4. למעוך בבלנדר עד לקבלת פירה
  5. להוסיף את הבשאמל לערבב, לבדוק תיבול כמובן...
  6. בתבנית לשפשף שום בתחתית ולשפוך מעט מהרוטב
  7. להניח עלי לזניה ראשונים מעל פרוסות דקות של סלמון ומעל הרוטב.. .ולחזור על הפעולה עד לסיום עם רוטב ופיזור פרמזן מעל
  8. לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מ
  9. לקראת הסוף -  ה-5/10 דקות האחרונות, להוריד את הנייר עד להקרמה...וזהו ממש קל טעים
  10. לבריאות
  11. אגב לגבי הבשאמל, אני לא הכנתי עם מרק עוף, זה טיפ שחברה מכינה כשהיא רוצה לעשות בשאמל פרווה
הערות
טעים מאוד גם למחרת...
אין תגובות עדיין
לזניה ברוקולי, סלמון, בשאמל By , 2009-10-16T19:02:16+02:00 לזניה ברוקולי, סלמון, בשאמל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - חבילת עלי לזניה חבילת פרחי ברוקולי קפואים פילה סלמון של 500/600 גר טרי או קפוא מלח,פלפל,ואגוז מוסקט שום קלוף ... Instructions: הכנת הבשמל: להמיס את החמאה על אש קטנה להוסיף את הקמח ולבחוש עד שהקמח נעלם להוסיף חלב קר ולבחוש במהירות כדי שלא יווצרו גושים, עד לקבלת הסמי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר