לזניה ברוקולי, סלמון, בשאמל
6 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- חבילת עלי לזניה חבילת פרחי ברוקולי קפואים
- פילה סלמון של 500/600 גר טרי או קפוא
- מלח,פלפל,ואגוז מוסקט
- שום קלוף
- בשאמל
- 50 גר חמאה או מרגינה
- 60 גר קמח
- ליטר חלב/מרק עוף קר
דרך הכנה
הכנת הבשמל:
להכנת הלזניה:
- להמיס את החמאה על אש קטנה
- להוסיף את הקמח ולבחוש עד שהקמח נעלם
- להוסיף חלב קר ולבחוש במהירות כדי שלא יווצרו גושים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה [זה צריך להיות לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי]
- לתבל...וזה מוכן
להכנת הלזניה:
- [לחמם תנור ל180]
- להרתיח את הברוקולי כמה דק במי מלח
- להשאיר מעט ממי הבישול
- למעוך בבלנדר עד לקבלת פירה
- להוסיף את הבשאמל לערבב, לבדוק תיבול כמובן...
- בתבנית לשפשף שום בתחתית ולשפוך מעט מהרוטב
- להניח עלי לזניה ראשונים מעל פרוסות דקות של סלמון ומעל הרוטב.. .ולחזור על הפעולה עד לסיום עם רוטב ופיזור פרמזן מעל
- לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מ
- לקראת הסוף - ה-5/10 דקות האחרונות, להוריד את הנייר עד להקרמה...וזהו ממש קל טעים
- לבריאות
- אגב לגבי הבשאמל, אני לא הכנתי עם מרק עוף, זה טיפ שחברה מכינה כשהיא רוצה לעשות בשאמל פרווה
הערות
טעים מאוד גם למחרת...
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד