Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 12:28
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

Pagnotta לחם שאור איטלקי

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17088   

Pagnotta לחם שאור איטלקי
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
לשאור(Biga):
1/2 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
1/4 2 כוסות קמח
לבצק:
השאור מעלה
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
500 גר' קמח קשה (שטיבל 2)
3/4 כוס מים חמימים
2 כפות דבש
1 כף מלח
דרך הכנה
  1. מערבבים את מרכיבי השאור בקערה עד לקבלת בצק דביק ואחיד, מעבירים לצנצנת או קערה גדולה ומניחים במקרר עד לשימוש (לפחות 24 שעות).
  2. מערבבים בקערת המיקסר את השאור עם שאר המרכיבים, את המלח מוסיפים בסוף לאחר ששאר המרכיבים עורבבו, לשים במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת.
  4. מחזירים את הבצק לנפח הראשוני, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים כל חלק לכדורים או ללחמים אובלים.
  5. מקמחים מעט את פני הכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית, מבצעים שני חתכים עם סכין חדה בכיפת הכיכרות (העגולות, בשטוחות מבצעים 2 חתכים אלכסוניים) ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה, מניחים קערה חסינת אש עם מים רותחים ל-10 הדקות הראשונות של האפיה בתחתית התנור.
  7. אופים עד להשחמה ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
20
האם אפשר לעשות את אותו דבר אם קמח שיפון מס' 7?
אם לא יש מתכון לקמח שיפון בלי לערבב טיפה של קמח לבן?
19
שלום רב,
שאלתי זהה לשאלה של YOYO - יש לי שאור ותיק, מה הכמות שיש להשתמש בה, בשילוב מתכון זה.
תודה,
מירי
17
לאבי שלום. יש לי שאור די וותיק וחזק. מתי צריך להוציא אותו מהמקרר לפני שמוסיפים אותו והאם להאכיל אותו?...»»
16
ציון 10
הלחם מעולה וטעים, ושוב אני אומר צריך פשוט לדבוק בהוראות,
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שאור בן שבוע הכוונה למחמצת ללא שמרים?

תשתמש בכוס שאור שלך ותוסיף לתערובת מעלה אבל רק עם 1 כפית...»»
14
אבי שלום יש לי שאור בן שבוע וחצי ורציתי לדעת איזו כמות אני צריך לקחת ממנו לצורך המתכון הזה תודה מראש
משהאופה
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אז ראשית חפש Bread Flour שהוא המקביל לשטיבל 2, כמו רצוי להשיג גלוטן ולהוסיף לתערובת קמחים לקבלת מרקם...»»
12
אבי תודה על ההכוונה.
הבעיה היא שאני בלונדון ולכן אני צריך להמיר במתכונים המכילים רכבים כמו שטיבל...»»
10
ציון 10
שאלת אפית לחם כללית.
אני אופה מפעם בפעם לחמים , בעיקר כהים עים מבחר גריענים וקמחים. (מלא, שיפון...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין לעשות השלכה ממתכון למתכון, בשאור יש כל מיני שיטות, זאת אחת מהן.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בצק הביגה הזה אינו דליל, יש סוגים שונים של ביגה מדליל ועד אפילו קשה כך שאין לעשות השוואה לשום מתכון אחר,...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בשטיבל 2 גם לביגה.
5
עוד שאלה קטנה . האם בכוונה הקמח של הביגה הוא רגיל ולא שטיבל 2 האם אמורים לערבב 2 סוגי קמחים בלחם זה. תודה
4
לאבי קודם כול תודה על התשובה. אבל כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.הכוונה שלי שהכנתי את הביגה .והוא יצא ממש...»»
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין דבר כזה "צריך", זה הביגה ללחם הזה והוא אכן דביק, לא נוזלי.
2
שאלה השאור לא יוצא דביק כי הוא ביחס של 1:2 האם לא צריך יחס של 1:1 הכוונה קמח ומים מחכה לתשובה.
1
ציון 10
אני בן 23, אין לי מושג בלחמים ובישול.
קמתי יום אחד בבוקר והחלטתי שאני רוצה להכין לחם.
זה המתכון...»»
Pagnotta לחם שאור איטלקי By , 2005-03-28T21:21:39+02:00 Pagnotta לחם שאור איטלקי Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 2 Tags: none Ingredients: - לשאור(Biga): 1/2 כפית שמרים יבשים 1 כוס מים חמימים 1/4 2 כוסות קמח לבצק: השאור מעלה 1/2 1 כפיות שמרים יבשים 500 גר' ... Instructions: מערבבים את מרכיבי השאור בקערה עד לקבלת בצק דביק ואחיד, מעבירים לצנצנת או קערה גדולה ומניחים במקרר עד לשימוש (לפחות 24 שעות). מערבבים בקערת המיקסר את השאור עם שאר המרכיבים,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר