לחם שאור

2 מנות
אפיה

קושי: מורכב
» לחם ולחמניות» או צהריים - ערב
מרכיבים
לשאור(מחמצת):
מיץ משני תפוזים
2 כפות קמח מלא
1 כוס + 2 כפות קמח קשה
1 כף דבש
1/2 כוס מים
כוס קמח
לראש עיסה:
400 גר' קמח קשה
2 כוסות מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים
300 גר' שאור(למעלה) בטמפ' החדר
לבצק:
400 גר' קמח קשה
1 כף מלח
מיץ משני תפוזים
2 כפות קמח מלא
1 כוס + 2 כפות קמח קשה
1 כף דבש
1/2 כוס מים
כוס קמח
לראש עיסה:
400 גר' קמח קשה
2 כוסות מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים
300 גר' שאור(למעלה) בטמפ' החדר
לבצק:
400 גר' קמח קשה
1 כף מלח
דרך הכנה
מערבבים את כל חומרי השאור במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לכלי גדול סוגרים עם מכסה ומניחים לתסיסה במקום חמים ל-24 שעות, מערבבים ומניחים לתסיסה נוספת של 24 שעות.
מעבירים את התערובת המותססת לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והקמח הנוספים, מערבבים היטב ומחזירים לצנצנת להמשך תסיסה של 6 שעות, בשלב זה השאור מוכן וניתן לשומרו במקרר.
להכנת הלחם - ממיסים את השמרים בחצי כוס מים מהכמות הרשומה, מערבבים את תערובת ראש העיסה במיקסר ומניחים לתפיחה של 4 שעות.
מוסיפים לתערובת את שארית הקמח והמלח ומערבבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד, מניחים את הבצק מכוסה במגבת לתפיחה של שעה.
משטחים בעזרת הידיים את הבצק למלבן, מקפלים את חצי המלבן על חציו השני לאורכו, מקפלים את הבצק עד לחצי משני הצדדים כמו מעטפה ומניחים לתפיחה של שעה, מקפלים שוב ומתפיחים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעצבים שני ככרות ומניחים על נייר אפיה מעט גדול משטח הלחם מקומח בקמח תירס צהוב, מפזרים מעט קמח מעל ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח.
מחממים את התנור לחום גבוה כאשר תבנית האפיה בתוך התנור, מרימים בעזרת קרטון קשה כל כיכר עם הנייר מלמטה ומניחים את שתי הכיכרות על התבנית החמה וסוגרים מיד את דלת התנור למניעת בריחת חום, מנמיכים לחום בינוני לאחר 10 דקות אפיה ואופים עוד כ-40 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הפריסה.
מעבירים את התערובת המותססת לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והקמח הנוספים, מערבבים היטב ומחזירים לצנצנת להמשך תסיסה של 6 שעות, בשלב זה השאור מוכן וניתן לשומרו במקרר.
להכנת הלחם - ממיסים את השמרים בחצי כוס מים מהכמות הרשומה, מערבבים את תערובת ראש העיסה במיקסר ומניחים לתפיחה של 4 שעות.
מוסיפים לתערובת את שארית הקמח והמלח ומערבבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד, מניחים את הבצק מכוסה במגבת לתפיחה של שעה.
משטחים בעזרת הידיים את הבצק למלבן, מקפלים את חצי המלבן על חציו השני לאורכו, מקפלים את הבצק עד לחצי משני הצדדים כמו מעטפה ומניחים לתפיחה של שעה, מקפלים שוב ומתפיחים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעצבים שני ככרות ומניחים על נייר אפיה מעט גדול משטח הלחם מקומח בקמח תירס צהוב, מפזרים מעט קמח מעל ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח.
מחממים את התנור לחום גבוה כאשר תבנית האפיה בתוך התנור, מרימים בעזרת קרטון קשה כל כיכר עם הנייר מלמטה ומניחים את שתי הכיכרות על התבנית החמה וסוגרים מיד את דלת התנור למניעת בריחת חום, מנמיכים לחום בינוני לאחר 10 דקות אפיה ואופים עוד כ-40 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הפריסה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לזניה חלבית [mirich] - פשוט קל והילדים מתים על זה
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- עוגת גבינה לונדונית [אורן בר] - בניחוח תפוז
- עוגת דבש אגוזי מלך [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד כהה [אבי מ.] -
- עוגיות בריאות [bali26] - עוגיות
- רוטב שמנת פטריות [dizi] - בלי שמנת