Pesto
תפריט
א', 26 ספט 2021, 12:25
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שמרים עם שוקולד

וטעם חלבה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 5507   

* צילום תוצאה
עוגת שמרים עם שוקולד
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 1/2 כוס מים בהתאם לספיגה
  • כוס סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • כ-100 גרם שוקולד מריר/לבישול או 2 קוביות גדולות של שוקולד לאפיה
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
  • 1 כף קינמון
  • 1 כף רום (או ברנדי כוו')
גודל/סוג תבנית: אינגליש קייק
דרך הכנה
  1. לערבב את הקמח, הסוכר הלבן והשמרים בתוך קערת המיקסר בעזרת מטרפה ידנית
  2. להרכיב וו לישה: להוסיף את החמאה ומעט המלח
  3. להתחיל בלישה ולהוסיף בהדרגה מים עד לתערובת רכה אחידה (יכולה להיות מעט דביקה). להניח 1/2 שעה מכוסה
  4. ללוש שוב כדקה, לתת לנוח
  5. להמיס את השוקולד בקערת זכוכית במיקרו, כ-2 דקות או לכעמט נוזלי, להוציא מיד
  6. להוסיף לקערה את הסוכר החום, הקינמון, הרום, הטחינה והאגוזים, לערבב לתערובת אחידה ומתאימה למריחה. אם זה גבישי/קשה מדי אפשר להוסיף עוד רום
  7. לרדד את הבצק  לריבוע של כ-1/2 ס"מ עובי
  8. למרוח את התערובת על הבצק בצורה אחידה, להימנע ממריחה על הקצה שיגולגל אחרון (הסוגר)
  9. לגלגל ולהדק את הבצק למען רולדה ולהדק היטב את הקפל האחרון
  10. לחתוך חד ובעדינות את הרולדה לאורך לשני חלקים ארוכים
  11. לקלוע [בעדינות] את שני החלקים לצמה אחת. האזורים החתוכים ישתלבו יפה עם אלה שלא.
  12. להכניס לתבנית אינגליש קייק ששומנה או רוססה בחמאה/שמן
  13. לתת לתפוח כחצי שעה
  14. להכניס לתנור לכ-20 דקות או עד שהחלק העליון חום וקיסם ננעץ יוצא יבש
חום תנור: 200 מעלות
הערות
ניתן למרוח חלמון מהול בטיפה מים  או ריבה על הבצק לפני התפיחה  בתבנית
בתנור שאינו מחמם באחידות יש לסובב את התבנית לאחר מחצית זמן האפיה
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
תודה רבה - הסבר מעולה.
6
ראובן מ. (עורך)
סך הכל הסדר דומה, רק שכאן התפיחה קצת מרוסנת, אחרת יוצא מרקם שדומה יותר ללחם עם שוקולד במקום מרקם לח ופחות...»»
4
ראובן מ. (עורך)
שאלה טובה: בסעיף הראשון השמרים זוכים לעיטוף עם קמח. החמאה מוכנסת בשלב הלישה, ולהבדיל משמן שמצפה את השמרים...»»
3
שאלה לגבי סדר הוספת החמאה והמים : בהכנת בצק-שמרים ללחם מוסיפים את המרכיב השומני בסוף ולא בהתחלה היות...»»
2
ראובן מ. (עורך)
הכוונה הייתה לחבילה גדולה, שזה 50 גרם
1
דפנה (מנוסה)
האים סך כל החמאה זה כ-25 גרם?
עוגת שמרים עם שוקולד By , 2009-10-03T18:05:07+02:00 עוגת שמרים עם שוקולד וטעם חלבה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 3 כוסות קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 חבילת חמאה 1 1/2 כוס מים בהתאם לספיגה כוס סוכר קמצוץ מלח 1/4 כוס סוכר... Instructions: לערבב את הקמח, הסוכר הלבן והשמרים בתוך קערת המיקסר בעזרת מטרפה ידנית להרכיב וו לישה: להוסיף את החמאה ומעט המלח להתחיל בלישה ולהוסיף בהדרגה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר