עוף בלימון
עוף בלימון עם שום כמון ופטרוזיליה
שעתיים ויותר
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- עוף שלם או חלקים.
- 2 לימונים
- 3/4 ראש שום
- כף כמון
- 1/4 כוס שמן
- חבילת פטרוזיליה
- מלח
- פלפל
דרך הכנה
- בקערה:
- לסחוט את הלימונים.
- לכתוש את השום.
- להוסיף את השמן והתבלינים.
- לקצוץ גס את הפטרוזליה ולהוסיף לקערה.
- לערבב את התערובת ולמרוח אותה על העוף או על החלקים.
- יש לכסות את העוף בנייר אלומניום.
- להכניסו לתנור בחום של 180-200 מעלות לשעה אחת.
- לאחר שעה יש להוציא את כיסוי האלומניום ולהשאיר את העוף עוד חצי שעה לפחות.
- אפשר להגיש עם אורז לבן.
הערות
מומלץ לסובב את העוף כדי שישחים מכל הכיוונים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט פירות טריים [אבי מ.] - קינוח פירות טריים קל הכנה
- סטייק ברוטב פטריות מוקרם [אורן בר] -
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- טארט שוקולד ללא קלתית [אבי מ.] - עוגה נמוכה ואיכותית ללא קמח
- סלט חצילים במיונז [אבי מ.] -
- מלבי [רולה] -
- סלט מטבוחה (מבושל) חריף [זעבון] - מהמטבח המרוקאי