Pesto
תפריט
א', 18 אוג 2019, 17:16
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם מרובע לטוסט ולכריכים

בתבנית קאסטן Pullman    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 5611   

* צילום אמת של התוצאה
לחם מרובע לטוסט ולכריכים
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתבנית קאסטן (ראו הערות)
  • 750 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • כ-2 כוסות מים*
    * כמות המים בהתאם לספיגת הקמח, עד לתערובת גמישה ולחה - לא יבשה וסדוקה! זה יכול לצאת יותר או פחות מים מהרשום כאן.
  • 2 כפות שומן במצב נוזלי (שמן, מרגרינה, חמאה...)
    אפשר לוותר, אך עוזר בשמירה לאורך זמן
  • מעט שמן לציפוי התבנית או תרסיס שמן
  • מעט קמח תירס גס/דק או פתיתי שיבולת שועל לציפוי
גודל/סוג תבנית: קאסטן בינונית (11X11X35)
דרך הכנה
  1. מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המערבל בעזרת מטרפה ידנית לפיזור ואיוורור
  2. מפעילים את המערבל עם קרס לישה ומתחילים להוסיף מים בהדרגה, עד כוס
  3. לאחר כדקה ותוך כדי ערבול מוסיפים את המלח
  4. לאחר דקה מוסיפים את השומן
  5. כעת ממשיכים להוסיף מים עד מרקם אלסטי ולח (עדיף לח מאשר יבש, אם זה לח מדי אל דאגה, לאחר תפיחה זה יסתדר).
  6. כאשר המרקם ראוי ו/או הבצק מתחיל להסתובב סביב הקרס מניחים לתפיחה ראשונית בקערת המערבל )או כלי אחר(
  7. לאחר הכפלת הנפח לשים ידנית או במערבל עד להוצאת האוויר וצמצום הנפח. יוצרים צורה ארוכה כאורך התבנית
  8. מרססים את פנים התבנית או מצפים ידנית במעט שמן. בוזקים קמח תירס או פתיתי שיבולת שועל בתוכו, סוגרים את המכסה ומנערים לפיזור שווה על הדפנות. מוסיפים אם צריך לציפוי מלא ואחיד.
  9. מניחים את הבצק בתוך התבנית וסוגרים את המכסה הנשלף
  10. ממתינים לתפיחה שניה או לבצבוץ הבצק התופח מחריצי התבנית )ניתן להציץ פנימה כדי לקבל מושג לגבי הזמן הנדרש בתבנית/תערובת שלכם(
  11. להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-40 דקות
  12. באפיה ראשונה מומלץ לבדוק לקראת הסוף את מרקם מעטפת הלחם עד לנוקשות מתאימה; צבע זהב וצליל נקישה.
  13. להוציא מהתנור, לפתוח את התבנית ולהפוך את הלחם לרשת צינון - לפחות שעה לפני שלוקחים ביס ראשון.
  14. ניתן לחתוך לפרוסות לאחר צינון (מלא, אחרת הן תדבקנה), כדי להקפיא בצורה מוכנה מראש.
חום תנור: 200 מעלות מחומם מראש
הערות
ניתן לרכוש תבניות קאסטן בחנויות כלי מטבח וצרכי אפיה או אצל היצרן: יעיש ובניו, העבודה 24 בת ים, רצוי בימי שישי:
yaish.index.co.il/
אני רכשתי שם (אנשים נחמדים מאוד, ויותר זול מהחנויות, מה גם מצופה סיליקון) והתוצאה בתצלום מעלה.

למידות טוסט ביתיות יותר ("לחם פרוס לטוסטים") מומלצת התבנית הקטנה יותר.
סך הכל הבצק הינו מהסוג הרגיל והמאוורר. פשוט יש לדאוג לכמות שתמלא את נפח התבנית לאחר תפיחה מלאה בחום (כשליש עד חצי נפח לפני תפיחה, תלוי באווריריות הבצק וכוח התפיחה.)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
מנסיון מצטבר- אין הבדל אם מוסיפים את השמן באמצע או בסוף. לגבי השאלה השניה בכל מקרה מוסיפים את המים תוך...»»
3
שלום רב. מה ההסבר להוספת השומן בערך ב"אמצע" שלב הוספת המים? אני רגיל להוסיף את השומן רק בסוף, כדי להפחית...»»
1
ציון 10
אפיתי עם קמח שטיבל 2 ויצא מעולה! תודה על מתכון מושלם!
לחם מרובע לטוסט ולכריכים By , 2009-09-27T10:25:08+02:00 לחם מרובע לטוסט ולכריכים בתבנית קאסטן Pullman Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - לתבנית קאסטן (ראו הערות) 750 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 1 כף סוכר 1 כפית מלח כ-2 כוסות מים* ... Instructions: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המערבל בעזרת מטרפה ידנית לפיזור ואיוורור מפעילים את המערבל עם קרס לישה ומתחילים להוסיף מים בהדרגה, עד כוס לאחר כדקה ותוך ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר