דג לברק או דג ים אחר
2 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 דגי ים פתוחים
- 5 לימונים כבושים' עדיף מצריים עם הקליפה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מעט פרורי לחם להזהבה
- מעט רוזמרין
- צרור כוסברה
- כפית טימין מיץ לימון
- 4-5 שיני שום
דרך הכנה
- במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים טחינה גסה למעט פירורי הלחם
- מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות
מבקשים מהדיג שיפתח את הדג ע"מ שיהיה פתוח
- בתבנית גדולה מורחים שמן זית, על התחתית מפזרים מלח גס ופלפל גרוס בצורה לא אחידה. מניחים עליהם את הדגים.
- על הדגים מורחים את עשבי התיבול
- מפזרים מעל את פירורי הלחם
- מכסים בניר אלומנים ומכניסים לתנור לכ- 10 ד'
- לאחר 10 ד' לערך פותחים את ניר הכסף מסירים אותו
- מקרבים את הדגים לגריל בתנור ונותנים לחלק העליון להצלות מעט
- אחרי לערך דקה מוצאים מהתנור
- סוחטים לימון טרי מעל . בתאבון
חום תנור:200 מעלות
הערות
זמני הצליה בתנור משתנים לפי עובי הדג .
יש לזכור שבישול יתר ייבש את הדג ויוציא ממנו את כל העסיסיות
יש לזכור שבישול יתר ייבש את הדג ויוציא ממנו את כל העסיסיות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור