Pesto
תפריט
ש', 24 אוק 2020, 17:23
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דג לברק או דג ים אחר

   

מאת: yos310 ::: צפיות: 3515   

דג לברק או דג ים אחר
2 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 דגי ים פתוחים
  •  5 לימונים כבושים' עדיף מצריים עם הקליפה
  •  מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  •  מעט פרורי לחם להזהבה
  • מעט רוזמרין
  •  צרור כוסברה
  •  כפית טימין מיץ לימון
  • 4-5 שיני שום
דרך הכנה
  1. במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים טחינה גסה למעט פירורי הלחם
  2. מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות
  3. מבקשים מהדיג שיפתח את הדג ע"מ שיהיה פתוח
  4. בתבנית גדולה מורחים שמן זית, על התחתית מפזרים מלח גס ופלפל גרוס בצורה לא אחידה. מניחים עליהם את הדגים.
  5. על הדגים מורחים את עשבי התיבול
  6. מפזרים מעל את פירורי הלחם
  7. מכסים בניר אלומנים ומכניסים לתנור לכ- 10 ד'
  8. לאחר 10 ד' לערך פותחים את ניר הכסף מסירים אותו
  9. מקרבים את הדגים לגריל בתנור ונותנים לחלק העליון להצלות מעט
  10. אחרי לערך דקה מוצאים מהתנור
  11. סוחטים לימון טרי מעל . בתאבון

    חום תנור:
    200 מעלות
הערות
זמני הצליה בתנור משתנים לפי עובי הדג .
 יש לזכור שבישול יתר ייבש את הדג ויוציא ממנו את כל העסיסיות
אין תגובות עדיין
דג לברק או דג ים אחר By , 2009-09-25T14:33:09+03:00 דג לברק או דג ים אחר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 2 Tags: none Ingredients: - 1/4 כוס שמן זית 2 דגי ים פתוחים  5 לימונים כבושים' עדיף מצריים עם הקליפה  מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ... Instructions: במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים טחינה גסה למעט פירורי הלחם מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות מבקשים מהדיג שיפתח את הדג ע"מ שיהיה פתוח ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר