Pesto
תפריט
ב', 20 ינו 2025, 15:00
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם ריויון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6495   

לחם ריויון
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
 
מרכיבים
6- 1/2 6 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס ריויון
1 כוס מים
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה 3 כוסות קמח, סוכר שמרים ואבקת הסודה לשתיה.
  2. מחממים בסיר את הריויון, המים והחמאה עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מניחים לנוזלים להתקרר לטמפרטורת הגוף.
  3. מוסיפים את הנוזלים המצוננים לקערת הקמח ובוחשים, מוסיפים את יתרת הקמח והמלח לפי הצורך עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  4. לשים את הבצק על משטח מקומח כ-5 דקות, מכסים ומניחים למנוחה של 20 דקות.*
  5. מחלקים את הבצק ל-2 , מרדדים כל חלק לעלה באורך תבנית הלחם ובעובי של 2 ס"מ.
  6. מגלגלים לכרוכית מהצד הארוך ומניחים בתבניות לחם כשחיבור הכרוכית למטה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-35 דקות או עד שמוכן.
  8. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
הערות
*ניתן ללוש את הבצק בקערת המיקסר.
אין תגובות עדיין
לחם ריויון By , 2005-03-28T21:16:45+02:00 לחם ריויון Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 6- 1/2 6 כוסות קמח 3 כפות סוכר2 כפות שמרים יבשים1/4 כפית אבקת סודה לשתיה1 כוס ריויון1 כוס מים50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות2 כפיות מלח ... Instructions: מערבבים בקערה גדולה 3 כוסות קמח, סוכר שמרים ואבקת הסודה לשתיה. מחממים בסיר את הריויון, המים והחמאה עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מניחים לנוזלים להתקרר לטמפרטורת הגוף. מוסיפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר