לחם ריויון
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
מרכיבים
6- 1/2 6 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס ריויון
1 כוס מים
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס ריויון
1 כוס מים
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח
דרך הכנה
- מערבבים בקערה גדולה 3 כוסות קמח, סוכר שמרים ואבקת הסודה לשתיה.
- מחממים בסיר את הריויון, המים והחמאה עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מניחים לנוזלים להתקרר לטמפרטורת הגוף.
- מוסיפים את הנוזלים המצוננים לקערת הקמח ובוחשים, מוסיפים את יתרת הקמח והמלח לפי הצורך עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- לשים את הבצק על משטח מקומח כ-5 דקות, מכסים ומניחים למנוחה של 20 דקות.*
- מחלקים את הבצק ל-2 , מרדדים כל חלק לעלה באורך תבנית הלחם ובעובי של 2 ס"מ.
- מגלגלים לכרוכית מהצד הארוך ומניחים בתבניות לחם כשחיבור הכרוכית למטה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-35 דקות או עד שמוכן.
- מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
הערות
*ניתן ללוש את הבצק בקערת המיקסר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.