לחם דבש עם קמח מלא

2 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
1 כוס חלב
50 גר' חמאה
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
2 כוסות קמח מלא
5 - 5 וחצי כוסות קמח לבן
1/3 כוס דבש
2 ביצים
1 כף מלח
1 כפית סוכר
50 גר' חמאה
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
2 כוסות קמח מלא
5 - 5 וחצי כוסות קמח לבן
1/3 כוס דבש
2 ביצים
1 כף מלח
1 כפית סוכר
דרך הכנה
מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומצננים.
ממיסים את השמרים בקערת המיקסר, מוסיפים את תערובת החמאה המצוננת, מוסיפים את הביצים, 2 כוסות קמח לבן, קמח מלא, דבש, ביצים מלח וסוכר, מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים תוך כדי ערבוב עוד קמח עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מוציאים למשטח מקומח ולשים עוד 5 דקות, אם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.
חובטים מעט בבצק ומחזירים לנפח המקורי, מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים מכל חלק כיכר ומניחים בתבנית לחם משומנת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח, מחממים את התנור לחום בינוני.
אופים כ-35 דקות או עד שהלחם משחים ונשמע צליל חלול בהקשה עליו.
מוציאים ומצננים.
ממיסים את השמרים בקערת המיקסר, מוסיפים את תערובת החמאה המצוננת, מוסיפים את הביצים, 2 כוסות קמח לבן, קמח מלא, דבש, ביצים מלח וסוכר, מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים תוך כדי ערבוב עוד קמח עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מוציאים למשטח מקומח ולשים עוד 5 דקות, אם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.
חובטים מעט בבצק ומחזירים לנפח המקורי, מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים מכל חלק כיכר ומניחים בתבנית לחם משומנת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח, מחממים את התנור לחום בינוני.
אופים כ-35 דקות או עד שהלחם משחים ונשמע צליל חלול בהקשה עליו.
מוציאים ומצננים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת