בורגול צהוב
תוספת טעימה ומזינה
3 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- כוס וחצי בורגול שאוהבים (גס או דק)
- כוס וחצי מים חמים
- 3 פלפל גמבה בצבעים
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום כתושות
- חופן אגוזי קשיו
- חצי כפית כורכום
- מלח, פלפל
דרך הכנה
- לקצוץ את הבצל ולטגן אותו בסיר הבישול מספר דקות עם 3 כפות שמן זית.
- להוסיף לזה את השום הכתוש ופלפל הגמבה חתוך לקוביות ולטגן עוד מספר דקות.
- להוסיף את הבורגול והתבלינים ואת המים החמים.
- להביא עד לרתיחה ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-קטנה ולבשל במכסה סגור, עד שהבורגול מוכן (יש להשגיח, לא לוקח הרבה זמן).
- ניתן להוסיף מים אם הבורגול לא מספיק רך לטעמכם, כמו כן גם תבלינים, אגוזים וירקות נוספים כיד הדמיון.
- את אגוזי הקשיו לערבב לתוך הבורגול מיד לפני ההגשה, כשהאש כבויה.
הערות
בתאבון!
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק