עוף עם עגבניות ועשבי תיבול


מרכיבים
- 4-6 כרעיים של עוף
- 5 עגבניות קלופות
- שיני שום טריות
- 2-3 בצלים קלופים חתוכים לרצועות
- טימין (רק העלים)
- רוזמרין, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם, אפשר להוסיף תבלין עוף קייטג'ון (של תבליני פרג)
- מעט סוכר
- מעט שמן זית (לא חובה).
דרך הכנה
- לערבב את כל החומרים (כולל העוף), ולשפוך לנייר כסף בתוך תבנית אלומיניום.
- להדק היטב את הנייר כסף שעוטף את המרכיבים ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות.
- כשהעוף מתחיל להתרכך מהנוזלים של העגבניות לפתוח את נייר הכסף למספר דקות להשחמה.
הערות
במקור מתכון זה מיועד לבישול בתוך בור באדמה, לכן חשוב להדק את המרכיבים כדי שלא ינזלו וכדי שהעוף יספוג את הנוזלים של העגבניה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה