עוגת גבינה שוקולד בננות
למכורים לעוגות גבינה ולשוקולד-השילוב האולטימטיבי.

אפיה משולב
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות פירורי בסקויט פתי בר שוקו-כ-2/3 חבילה.
- 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1 גרידת קליפת לימון שלם
- 2 כפות קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 240 גרם גבינת שמנת טבעית
- 3 כפות טובות קמח לבן (לא תופח!!!)
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- 2 בננות בשלות
- 4 כפות ויסקי שיבס ריגל
- 1/2 כוס קוקוס טחון.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- טוחנים במעבד מזון לא עד דק.
- מערבבים בקערת עבודה את כל מרכיבי הבצק עד שהכל רטוב.
- מכניסים לתבנית האפייה עם נייר אפייה בתחתית. מהדקים היטב. לא חובה שוליים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות.
- מוציאים ומקררים.
- שוברים את השוקולד לתוך קערת זכוכית או מתכת. מניחים על סיר עם מים רותחים וממיסים תוך כדי עירבוב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מועכים את הבננות בתוך סיר קטן, מוסיפים את הויסקי ומבשלים תוך כדי עירבוב כ-3 דקות לאידוי האלכוהול.
- מקציפים בקערת עבודה גדולה את גבינת השמנת עם הסוכר עד קבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים הקמח ו-2 ביצים וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, תמצית הוניל ועוד 2 ביצים ומקציפים עד קבלת עיסה חלקה.
- מפרידים 2 כוסות מהבלילה.
- מוסיפים לבלילה הגדולה את השוקולד והבננות ומערבבים היטב. שופכים הבלילה החומה על הבצק.
- מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים עד החצי ואופים 35 דקות.
- בינתיים מערבבים שארית הבלילה עם הקוקוס.
- בתום האפייה הראשונה שופכים את יתרת הבלילה לתבנית ומחזירים לאפייה של עוד 25 דקות.
- מרכז העוגה צריך להיות רטוב והשוליים יבשים.
- מקררים כשעתיים ואז מכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
הערות
למכורים הכבדים לשוקולד, ניתן להשתמש רק בשוקולד מריר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.