עוגת גבינה שוקולד בננות
למכורים לעוגות גבינה ולשוקולד-השילוב האולטימטיבי.
אפיה משולב
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות פירורי בסקויט פתי בר שוקו-כ-2/3 חבילה.
- 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1 גרידת קליפת לימון שלם
- 2 כפות קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 240 גרם גבינת שמנת טבעית
- 3 כפות טובות קמח לבן (לא תופח!!!)
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- 2 בננות בשלות
- 4 כפות ויסקי שיבס ריגל
- 1/2 כוס קוקוס טחון.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- טוחנים במעבד מזון לא עד דק.
- מערבבים בקערת עבודה את כל מרכיבי הבצק עד שהכל רטוב.
- מכניסים לתבנית האפייה עם נייר אפייה בתחתית. מהדקים היטב. לא חובה שוליים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות.
- מוציאים ומקררים.
- שוברים את השוקולד לתוך קערת זכוכית או מתכת. מניחים על סיר עם מים רותחים וממיסים תוך כדי עירבוב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מועכים את הבננות בתוך סיר קטן, מוסיפים את הויסקי ומבשלים תוך כדי עירבוב כ-3 דקות לאידוי האלכוהול.
- מקציפים בקערת עבודה גדולה את גבינת השמנת עם הסוכר עד קבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים הקמח ו-2 ביצים וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, תמצית הוניל ועוד 2 ביצים ומקציפים עד קבלת עיסה חלקה.
- מפרידים 2 כוסות מהבלילה.
- מוסיפים לבלילה הגדולה את השוקולד והבננות ומערבבים היטב. שופכים הבלילה החומה על הבצק.
- מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים עד החצי ואופים 35 דקות.
- בינתיים מערבבים שארית הבלילה עם הקוקוס.
- בתום האפייה הראשונה שופכים את יתרת הבלילה לתבנית ומחזירים לאפייה של עוד 25 דקות.
- מרכז העוגה צריך להיות רטוב והשוליים יבשים.
- מקררים כשעתיים ואז מכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
הערות
למכורים הכבדים לשוקולד, ניתן להשתמש רק בשוקולד מריר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -