לחמניות מטוגנות לפריקסה
8 מנות
טיגון עמוק
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' קמח
1 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ 2 כוסות מים
1 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ 2 כוסות מים
דרך הכנה
מערבבים את כל החומרים במיקסר או קערה עד לקבלת בצק רך, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק, מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה לתפיחה של שעה, טופחים על הבצק ומחזירים לגודל המקורי.
מחלקים את הבצק ל-8, יוצרים מכל חלק לחמניה מאורכת ומניחים ללחמניות לתפוח כשעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מטילים בעדינות את הלחמניות לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה, מוצאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומצננים.
חותכים כל לחמניה לאורך וממלאים במלית הרצויה:
טונה
לימון מוחמץ
תפוחי אדמה מבושלים ופרווסים
הריסה או כל רוטב חריף אחר
ביצים קשות
זיתים
חצילים מטוגנים
פלפלים חריפים מטוגנים
סלט ירקות
מחלקים את הבצק ל-8, יוצרים מכל חלק לחמניה מאורכת ומניחים ללחמניות לתפוח כשעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מטילים בעדינות את הלחמניות לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה, מוצאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומצננים.
חותכים כל לחמניה לאורך וממלאים במלית הרצויה:
טונה
לימון מוחמץ
תפוחי אדמה מבושלים ופרווסים
הריסה או כל רוטב חריף אחר
ביצים קשות
זיתים
חצילים מטוגנים
פלפלים חריפים מטוגנים
סלט ירקות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד