Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 14:09
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוס שוקולד נפלא

קינוח מפנק    
מאת: תמילושה ::: צפיות: 4043   

* תמונה להמחשה
מוס שוקולד נפלא
12 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: מורכב
» קינוחים
 
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 1כוס סוכר
  •  300 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה 250 מ"לשמנת מתוקה 38% או 42%
  • 1 כף ברנדי
  • קורט מלח
  • קורט פלפל חריף (כן, כן!) לא חובה. 
דרך הכנה
  1. להמיס את השוקולד עם החמאה בבן-מרי (סיר כפול מעל אדים)
  2. להוסיף קורט מלח, וקורט פלפל חריף. לערבב אחרי ההמסה היטב עד שהתערובת אחידה ויפה.
  3. להפריד את הביצים.
  4. להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר בקערה מעל אדים (בן מרי) ואז להוריד מהאש.
  5. להוסיף את החלמונים המוקצפים אל תערובת השוקולד ולערבב היטב. לצנן לטמפרטורת החדר. (כדי לזרז את הצינון - אפשר לשים את הקערה בתוך קערה נוספת שבה מים קרים)
  6. להוסיף את הברנדי.
  7. להקציף את השמנת לקצפת רכה. להוסיף אותה אל תערובת השוקולד. בתנועות עדינות.
  8. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גמיש (לא יבש מדי) ולקפל אל תערובת השוקולד.
  9. לצקת לכוסיות אישיות, או קעריות. לקרר היטב במשך מספר שעות לפני ההגשה.
  10. לפני ההגשה לקשט בשוקולד מגורר ו/או במעט קצפת.
הערות
ניתן להקפיא ואז להגיש מוס גלידה מופלא בקישור הבא יש סרטון שמדגים את ההכנה. שימו לב - שם הוא לא מוסיף את החלבונים. אז לא לשכוח גם אותם להוסיף!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
שלום יעל
נראה לי שזה יכול ללכת יופי. רק תדאגי שהבצק יהיה מצונן לפני שאת שופכת עליו את המוס. וכדאי לשמור במקרר. בהצלחה
1
המוס נראה נפלא. האם לדעתך המוס יהיה יציב כך שניתן יהיה להשתמש בו כמילוי לעוגה על בצק פריך?
מוס שוקולד נפלא By , 2009-07-19T10:31:10+03:00 מוס שוקולד נפלא קינוח מפנק Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 4 ביצים 1כוס סוכר  300 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 250 מ"לשמנת מתוקה 38% או 42% 1 כף ברנדי קורט מלח... Instructions: להמיס את השוקולד עם החמאה בבן-מרי (סיר כפול מעל אדים) להוסיף קורט מלח, וקורט פלפל חריף. לערבב אחרי ההמסה היטב עד שהתערובת אחידה ויפה. להפריד את הביצים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר