לחוח
לחוח פיתות תמניות

14 מנות

מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות קמח מלא
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- מים לפי הצורך הבצק צריך להיות כמו לפנקייק
- בערך 7 כוסות
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים
- מוסיפים את שאר החומרים
- בסיום ערבוב הבצק, מכסים במגבת יבשה את קערת הבצק , ומשאירים למשך כ - 1/4 2 שעות לערך עד שיתפח. (ערבוב במערבל יד חשמלי , יחסוך את הזמן לערבוב הבצק, וייתן תערובת יותר טובה).
( סך המים בתערובת הבצק , הוא כ- 7 כוסות).
אופן עשיית רקיק הלחוח על האש
- לאחר שהבצק תפח, לוקחים במצקת עמוקה בצק מהקערה, ויוצקים לתוך מחבת טפלון המרוחה בטיפת שמן.
- לאחר מכן משטחים את הבצק עם גב המצקת בגלישת הבצק לצדדים בסיבוב. לאחר מכן מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שיתבשל פני רקיק הלחוח .
- לאחר שפני הבצק התבשל, מכסים את המחבת במכסה, ומניחים אותה על להבת אש קטנה,
- עד שישחים תחתית רקיק הלחוח. (להמשך פעולת עשיית רקיק הלחוח הבא , עליכם יהיה לקרר את תחתית המחבת במים קרים).
- (מפעם לפעם לערבב את הבצק בתוך הקערה כדי לקבל אחידות תפיחת הבצק)..
- ( בסיכום, כמות המנות שמתקבלות הן כ- 14 ).
בהצלחה ובתאבון
הערות
לעטוף במגבת. אפשר להקפיא
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -