לחם גרוזיני Shotis
* צילום בידי: Georgi1
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1/3 5 כוסות קמח לבן
4 כפות שמן
1 כף מלח
3 כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1/3 5 כוסות קמח לבן
4 כפות שמן
1 כף מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים חמימים ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, מוסיפים את הקמח המלא ו-2 כוסות קמח לבן ומתחילים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודליל, מכסים בניילון צמיד ומניחים לתפיחה של שעה.
- מוסיפים לבצק את יתרת הקמח, השמן והמלח ומערבבים לבצק חלק ואחיד, מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק רך, מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון צמיד, מניחים לתפיחה של שעתיים או ללילה.
-
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים אבן אפיה או תבנית תנור הפוכה מקומת מעט.
מחזירים את הבצק לנפחו המקורי. - מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור, מניחים בצד מכוסה למנוחה של 10 דקות לפחות, עובדים עם כדור אחד בכל פעם.
- משטחים את הכדור לעיגול עם כף היד, מותחים משני צידי העיגול לקבלת צורה אובלית, יוצרים שקעים בבצק עם האצבעות ומניחים בצד על משטח מקומח, ממשיכים את אותו תהליך עם שאר הכדורים.
- כשהתנור חם, מרימים כל יחידה בעזרת קרטון עבה ומחליקים על התבנית/אבן בתנור, אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- גלילי חציל ממולאים בגבינת פטה ברוטב עגבניות בזיליקום [tommf] - מעט התעסקות אבל טעים בטירוף
- לביבות קישואים [אבי מ.] -
- עוגיות בראוניז [אבי מ.] - עוגיות רכות במרקם בראוניז
- ריבת ענבים [אבי מ.] -
- עוף שחום [אבי מ.] -
- מרק פטריות מוקרם [tommf] - קל להכנה ומאוד טעים
- פאי פקאנים [אבי מ.] - שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין.