Pesto
תפריט
ג', 13 אפר 2021, 17:04
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות רכות ומתוקות

לחמניות    

מאת: נינה לה ::: צפיות: 4133   

* תמונה להמחשה
לחמניות רכות ומתוקות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים (בווקום)
  • חצי כוס סוכר
  • 75 ג"ר מרגרינה (אפשר מחמאה)
  • 1 כף מלח
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות מים פושרים
דרך הכנה
  1. בקערה גדולה לשפוך את המלח (כף)
  2. להוסיף את הקמח
  3. ליצור גומה ולשפוך לתוכה את הסוכר..שמרים..מרגרינה..והביצים
  4. להוסיף לתוך הגומה את המים
  5. וללוש היטב (בידיים)
  6. הבצק צריך להיות רך מאוד ואפילו מעט דביק
  7. אם חסר מים פושרים להוסיף עד לקבלת בצק רך
  8. לככסות את הקערה בניילון נצמד (שקית)
  9. ולהתפיח כחצי שעה
  10.  לאחר  שהבצק תפח והכפיל את נפחו
  11. יש למרוח את משטח העבודה עם שמן(לא הרבה שמן)
  12. להניח את הבצק  .. לחתוך חתיכות קטנות גודל של כדור טניס )  לכדרר ולהניח לעוד 10 דקות התפחה
  13. תיצורו מהכדורים כל העולה על רוחכם
  14. להניח בתבנית למרוח ביצה  לפזר מעט סוכר
  15. ולאפות בתנור שחומם מראש ל250 מעלות לפחות
  16. להוציא לאחר שהן זהובות עד שחומות
  17. בהצלחה ובתאבון
הערות

לאחר האפיה לכסות במגבת

אפשר להקפיא בעודן חמות (לא נראה לי שיש סיכוי כזה:)

 

אין תגובות עדיין
לחמניות רכות ומתוקות By , 2009-05-27T17:02:15+03:00 לחמניות רכות ומתוקות לחמניות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים (בווקום) חצי כוס סוכר 75 ג"ר מרגרינה (אפשר מחמאה) 1 כף מלח 2 ביצים... Instructions: בקערה גדולה לשפוך את המלח (כף) להוסיף את הקמח ליצור גומה ולשפוך לתוכה את הסוכר..שמרים..מרגרינה..והביצים להוסיף לתוך הגומה את המים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר