Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 05:28
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שיש

כמה פשוטה, ככה הכי אהובה אצלנו בבית    

מאת: Dalia ::: צפיות: 6708   

עוגת שיש
12 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 1 כף גדושה קקאו
  • שליש כוס חלב או שוקו
גודל/סוג תבנית: קוגלהוף חלולה במרכז
דרך הכנה
  1. לחמם תנור לחום בינוני ולשמן תבנית קוגלהוף
  2. להקציף עם מטרפה ידנית את החמאה והסוכר עד שקרמי
  3. להוסיף שמנת חמוצה, ביצים, וניל וקמח ולערבב עד שהקמח נבלע
  4. לשפוך שני שליש מהבלילה לתבנית
  5. לערבב קקאו עם חלב ולהוסיף לבלילה שנותרה. לערבב עד שאחיד
  6. לצקת את הבלילה השוקולדית מעל הלבנה
  7. לאפות 40-50 דקות
  8. אחרי שמתקרר להפוף על צלחת הגשה ולקשט באבקת סוכר, או זיגוג העשוי מאבקת סוכר מהול במים

 

חום תנור:  180 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב סויה, חלב קוקוס או מיץ תפוזים.
2
שאלתי היא האם במקום שמנת חמוצה ניתן להשתמש במיץ תפוזים ומהי הכמות? אני צריכה עוגת פרווה. בתודה מראש אפטר אורית.
1
ציון 10
מעולה! אני ממליצה.
עוגת שיש By , 2009-05-06T14:18:53+03:00 עוגת שיש כמה פשוטה, ככה הכי אהובה אצלנו בבית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 200 גרם חמאה רכה 1.5 כוסות סוכר 1 שמנת חמוצה 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח תופח ... Instructions: לחמם תנור לחום בינוני ולשמן תבנית קוגלהוף להקציף עם מטרפה ידנית את החמאה והסוכר עד שקרמי להוסיף שמנת חמוצה, ביצים, וניל וקמח ולערבב עד שהקמח נבלע ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר