קציצות דגים מדהימות

12 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קג' נסיכת הנילוס
- 2 פרוסות עבות של חלה שרויה במים וסחוטה
- 2 בצלים
- 1 בטטה קטנה אם אין אז גזר גדול
- 2 תפוחי אדמה קטנים
- 8 שיני שום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית גריל עוף
- 1/2 כפית תבלין קציצות
- 1/2 כפית כרכום
- כפית גדושה אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 ביצים
- פרורי לחם או קמח מצה כמה שנכנס
- חופן פטרוזיליה קצוצה
רוטב:
- 1/2 חב' כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה בשמן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
- 5 שיני שום כתוש
דרך הכנה
- טוחנת במטחנה את הדג עם כל שאר המרכיבים
- מוסיפה תיבול, ביצים ופרורי לחם
- מניחה במקרר שעה
- יוצרת קציצות שמנמנות ומטגנת טיגון קל ולא שחום
- מערבבת את כל חומרי הרוטב בקערה
- טובלת כל קציצה ברוטב ושמה בתבנית אפיה
- שופכת מעל את כל שאר הרוטב
- אופה 30 דקות בחום 200 מעלות
הערות
מהמתכון הזה יוצאים הרבה קציצות. אני מקפיאה חלק מהקציצות לאחר שטיגנתי אותם טיגון קל ומוציאה כל פעם כמה קציצות שאני צריכה, לפעמים בצד ליד נסיכת הנילוס למשל. מכינה את הרוטב (בהתאם לכמות הקציצות) ואופה.(גם א הדג אני מטבלת באותו תיבול).
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- סלט עוף חם [אבי מ.] -
- סלט טבולה קינואה [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי