Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 06:49
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי

בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש    

מאת: tommf ::: צפיות: 16223   

המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי
5 מנות
צליה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 8.7
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג בשר בקר לא רזה.
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים - לא לוותר
  • או 1 כיפת טובה צ'ילי יבש גרוס
  • 1 כפית טובה כמון
  • 1 כפית טובה גריל עוף
  • 1 כפית טובה מלח
  • 1 כפית טובה פלפל שחור
  • 1 צרור קטן כוסברה
דרך הכנה
  1. מכניסים את הבצל, השום, הצ'ילי, והכוסברה עם כל התבלינים למעבד מזון וטוחנים לקבלת עיסה חלקה.
  2. מסננים היטב את העיסה מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערת עבודה.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב תוך כדי לישה מתמדת כ-5 דקות.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות לספיגת כל הטעמים.
  5. לאחר כשעה מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות המבורגר במשקל 200 גרם כל אחת. משטחים להמבורגר בעובי כ-2-3 ס"מ.
  6. צולים על האש או במחבת ללא שמן כ-3 דקות מכל צד למדיום וכ-5 דקות מכל צד ל- well done .
הערות
ממליץ לא לצלות מעבר למדיום, אחרת ההמבורגר מאבד מעסיסיותו.
להגיש בפיתה או בלחמניה עם פרוסות בצל, עגבניות וכמובן צ'יפס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
tommf (מקצוענ/ית)
אהרן שלום רב. כפית טובה זו כזו הגדושה ועליה גבעונת של תבלין. ביחס למלח ופלפל, אני מסכים בהחלט ביחס לבשר...»»
9
ציון 8
סבבה
8
tommf (מקצוענ/ית)
ת'אמת לא ניסיתי. ניסיתי עם הצלחה רבה על האש, ועל מחבת פסים לסטקים. אני מאמין כי בתנור גם יצא טוב. אמליץ...»»
7
אפשרי לצלות בתנור?תודה
6
ציון 10
ניסיתי. יצא מצויין!! תודה רבה.
אם הבשר לא מספיק שומני, אפשר להוסיף קצת שמן לעיסה עד שתהיה רכה.
5
ראובן מ. (עורך)
פפריקה אדומה, קמצוץ פלפל אנגלי, כמה טיפות רוטב ווסטרשייר (או מולס/סוכר חום או מעט דבש או כל דבר שמעניק...»»
4
יש תחליף לתבלין גריל עוף
3
ציון 8
ממש טעים.טעם של המבורגר אמיתי
2
tommf (מקצוענ/ית)
למה שלא תפרסם את מתכונך באתר תחת שמך...ולא נתווכח על טעם וריח.
1
יש לי מתכון הרבה יותר פשוט והרבה יותר טעים של אהרוני.
1 ק"ג בשר סינטה טחון
1 בצל קצוץ
מלח...»»
המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי By , 2009-04-25T07:02:01+03:00 המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג בשר בקר לא רזה. 1 בצל גדול 3 שיני שום 1 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים - לא לוותר ... Instructions: מכניסים את הבצל, השום, הצ'ילי, והכוסברה עם כל התבלינים למעבד מזון וטוחנים לקבלת עיסה חלקה. מסננים היטב את העיסה מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערת עבודה. מו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר