המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי
בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש

5 מנות
צליה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
8.7
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר לא רזה.
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים - לא לוותר
- או 1 כיפת טובה צ'ילי יבש גרוס
- 1 כפית טובה כמון
- 1 כפית טובה גריל עוף
- 1 כפית טובה מלח
- 1 כפית טובה פלפל שחור
- 1 צרור קטן כוסברה
דרך הכנה
- מכניסים את הבצל, השום, הצ'ילי, והכוסברה עם כל התבלינים למעבד מזון וטוחנים לקבלת עיסה חלקה.
- מסננים היטב את העיסה מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערת עבודה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב תוך כדי לישה מתמדת כ-5 דקות.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות לספיגת כל הטעמים.
- לאחר כשעה מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות המבורגר במשקל 200 גרם כל אחת. משטחים להמבורגר בעובי כ-2-3 ס"מ.
- צולים על האש או במחבת ללא שמן כ-3 דקות מכל צד למדיום וכ-5 דקות מכל צד ל- well done .
הערות
ממליץ לא לצלות מעבר למדיום, אחרת ההמבורגר מאבד מעסיסיותו.
להגיש בפיתה או בלחמניה עם פרוסות בצל, עגבניות וכמובן צ'יפס.
להגיש בפיתה או בלחמניה עם פרוסות בצל, עגבניות וכמובן צ'יפס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -