מאפה במילוי אגוזים - מעדן
מבצק קוראסונים במראה מיוחד מהמטבח הבוכרי

40 מנות

» קינוחים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים.
- מרגרינה אחת חתוכה ל שמונה חתיכות שוות
למילוי:
500-600 גרם אגוזי מלך קצוצים לא דק מדי עם רבע כוס סוכר ו-2 כפות מים כדי להדביק את הסוכר לאגוזים
ציפוי: ביצה טרופה ושומשום
גודל/סוג תבנית:דרך הכנה
- מנפים קמח
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים
- מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לבצק רך ולא דביק
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלתהנפח
- מחלקים את הבצק ל4 כדורים, מקמחים ומשאירים שוב להתפחה כשל 20 דקות.
- כל כדור מרדדים מורחים שמינית המרגרינה ומקפלים כמו מעטפה
- מורחים שוב בשמינית מרגרינה והפעם מקפלים לגליל מאורך.
- פורסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ מניחים על מגש מקומח מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר
- מוציאים מהמקרר ומותחים כל "עיגול" באמצעות היד כדי שהטקסטורה הטבעתית שהתקבלה לא תימחק.
- יוצקים בנדיבות באמצע ומקפלים לצורת חצי ירח או חצי עיגול.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד להזהבה.
הערות
ניתi לפני הגשה לפזר אבקת סוכר במקום השומשום או בנוסף לו
במקור המאפים נעשים מבצק פריך דמוי פילו והמאפה נקרא סמוסה- כן כמו המאכל ההודי- זוהי הגרסה המתוקה
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית