Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 13:03
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קובה תפוחי אדמה

קובה פוטטה    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 11261   

קובה תפוחי אדמה
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

למעטפת

  • 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה (אפשר גם מצה ובימות השנה קמח רגיל)
  • מלח
  • מעט כורכום בשביל הצבע (לא חובה)

למילוי

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מעט קינמון או בהרט (לא חובה)

 

  • 1 ביצה טרופה לציפוי עם מעט מלח
דרך הכנה
  1. למעוך את תפוחי האדמה במזלג למחית (או לגרד דק בפומפיה)
  2. להוסיף מלח, כורכום וקמח תפוחי אדמה וללוש לעיסה אחידה ודי מוצקה-במרקם של בצק
  3. לטגן את הבצל היטב במחבת עם שמן ביד נדיבה, להוסיף את הבשר ולטגן היטב עד שמשחים. להוסיף את יתר חומרי המלית ולטגן עוד כ-10 דק' תוך ערבוב מידי פעם.
  4. לקחת חתיכה מהפירה (הגודל תלוי בגודל הקציצה הרצוי- לקחתי קצת פחות מאגרוף, אפשר גם יותר גדול) לצור עיגול ולשטח אותו על היד.
  5. כעת נשים במרכזו 2 כפות מהמלית ונקפל את השוליים עד לסגירת המעטפת (אם יש צורך ניתן להדביק עוד מעט מהמחית)
  6. נחמם במחבת או סיר שטוח שמן בגובה 5 ס"מ
  7. כשהשמן רותח לטבול את הקציצות בביצה הטרופה עם המלח ולטגן
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
רגבקוק (מקצוענ/ית)
אנחנו מכינים דבר דומה שנקרא פוטטו צ'ופס, המתכון הגיע מקוצ'ין הודו , מכינים אותו שם כבר מאות שנים, במילוי קצת שונה ועם קמח מצה
8
דפנה (מנוסה)
מענין לנסות עם מלוי חלבי(גבינצ' לסוגיה) או רק פטריות ובצל. יכול להתאים לשבועות. יש למישהו נסיון עם זה.
7
COOKIES (מנוסה)
זה מאכל גם טרפולטאי "ביסטילה". רצוי לגלגל בקמח ואחר כך בביצה ואז זה לא מתפרק בטיגון.
6
זהו מאכל עירקי והמומחיות שמות ביצה בבצק עצמו ולא טובלות לפני הטיגון
מאוד מאוד יאמי
5
תודה וחג שמח!
4
אורן בר (מקצוענ/ית)
גם לצבע וגם כדי שהקובה לא תתפרק....
3
למה נועדה הטבילה בביצה? לקישוט/צבע או שיש לה תרומה קולינארית?
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
חיפשתי את המתכון וראיתי אותו בערוץ האוכל בשנה שעברה עם ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, שהדגימה את המתכון...»»
קובה תפוחי אדמה By , 2009-04-12T08:06:36+03:00 קובה תפוחי אדמה קובה פוטטה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - למעטפת 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים 4 כפות קמח תפוחי אדמה (אפשר גם מצה ובימות השנה קמח רגיל) מלח מעט כורכום בשביל הצבע (... Instructions: למעוך את תפוחי האדמה במזלג למחית (או לגרד דק בפומפיה) להוסיף מלח, כורכום וקמח תפוחי אדמה וללוש לעיסה אחידה ודי מוצקה-במרקם של בצק לטגן את הבצל היטב במחבת עם ש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר