פאי תפוחי אדמה
אי אפשר להפסיק לאכול

8 מנות
אפיה
דל כולסטרול

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה בינוניים רחוצים בקליפתם
- 1 בצל בינוני-גדול קלוף
- 2 שיני שום כתושות
- 3 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 3/4 כוס קמח לבן
- או
- 3/4 כוס קמח מצה לפסח
- 1/2 כוס שמן.
- תבנית פאי עגולה או אוביאלית
דרך הכנה
- מגרדים את תפוחי האדמה והבצל בפומפיה גסה או במעבד מזון.
- סוחטים היטב את התערובת מעודפי נוזלים
- מערבבים את כל מרכיבי הפאי בקערת עבודה.
- מעבירים לתבנית פאי עם נייר אפיה, ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה טובה של החלק העליון.
- מגישים חם עם יוגורט או שמנת.
- ניתן לערבב אבקת מרק בצל או פטריות, אך אני אוהב את הטעם הטבעי ללא התוספות.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -