Pesto
תפריט
ה', 09 דצמ 2021, 03:49
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דג אדום פיקנטי

   

מאת: אורן בר ::: צפיות: 3417   

דג אדום פיקנטי
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 4 חתיכות פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • 1 עגבניה גדולה בשלה חתוכה לפרוסות
  • 3 פלפלים מתוקים ארוכים יבשים
  • 1 פלפל חריף ארוך מיובש
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 2 כפות בערך של פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה ומעט כמון
  • מלח ופלפל
דרך הכנה
  1. בתחתית קלחת לדגים או סיר שטוח לשים שמן ביד נדיבה ולסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולהמליח.
  2. לפזר מעל את פרוסות העגבניה והשום.
  3. להשרות כ-5 דקות את הפלפלים המיובשים במים חמים, לפתוח ולבדוק מחרקים ולהניח בסיר.
  4. לתבל במלח, פלפל, מעט כמון, מעט פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה בשפע.
  5. לקצוץ חצי מכמות הכוסברה ולפזר מעל.
  6. מניחים מעל את הדגים ומתבלים אותם בכל התבלינים שתיבלנו את הירקות. מעל התיבול שופכים מעט שמן מעל כל פרוסת דג, ומעל שמים את יתר הכוסברה הקצוצה.
  7. להוסיף מים שיכסו כמעט את שכבת תפוחי האדמה.
  8. לכסות ולהביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל עוד כחצי שעה. יודעים שהדג מוכן לפי הירקות-התפוח אדמה והשום רכים מאוד וממש נימוחים הפה.
הערות

כמובן שזמן הבישול יכול להשתנות מסוג דג למישנהו.

למי שאוהב יותר חריף אפשר להוסיף עוד פפריקה חריפה או כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף מעל תפוחי האדמה.

אין תגובות עדיין
דג אדום פיקנטי By , 2009-03-23T20:15:26+02:00 דג אדום פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 חתיכות פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות שיני שום קלופות מראש שלם 1 עגבניה גדולה בשלה חתוכה לפרוסות ... Instructions: בתחתית קלחת לדגים או סיר שטוח לשים שמן ביד נדיבה ולסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולהמליח. לפזר מעל את פרוסות העגבניה והשום. להשרות כ-5 דקות את הפלפלים המיובשים במ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר