קישואים ועלי גפן ממולאים
30 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
1 קג' קישואים קטנים
250 גר' עלי גפן
750 גר' בשר כבש או עגל טחונים
½ 1 כוס אורז
כמה כפות של רסק עגבניות
עגבנייה טרייה מגוררת
מלח ופלפל, מיץ מלימון אחד
מרגרינה ושמן
250 גר' עלי גפן
750 גר' בשר כבש או עגל טחונים
½ 1 כוס אורז
כמה כפות של רסק עגבניות
עגבנייה טרייה מגוררת
מלח ופלפל, מיץ מלימון אחד
מרגרינה ושמן
דרך הכנה
מוציאים את ליבת הקישואים בעזרת קולפן; מכניסים את עלי הגפן לדקה למים רותחים ומסננים.
משרים את האורז במעט מים. משחימים את הבשר והתבלינים במרגרינה. מערבבים את הבשר הטחון המושחם עם האורז המסונן ומוסיפים לתערובת קצת שמן. ממלאים את הקישואים עד כשני שליש ממידתם ומניחים בסיר גדול ושטוח. שמים קצת תערובת בשר במרכז כל עלה גפן, מקפלים למעטפת ומניחים על הקישואים. מזליפים קצת שמן מעל הממולאים.
בנפרד מרתיחים מים במידת כיסוי הממולאים, מוסיפים להם את רסק העגבניות, עגבנייה מגוררת טרייה וקצת לימון ושופכים לסיר הממולאים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
משרים את האורז במעט מים. משחימים את הבשר והתבלינים במרגרינה. מערבבים את הבשר הטחון המושחם עם האורז המסונן ומוסיפים לתערובת קצת שמן. ממלאים את הקישואים עד כשני שליש ממידתם ומניחים בסיר גדול ושטוח. שמים קצת תערובת בשר במרכז כל עלה גפן, מקפלים למעטפת ומניחים על הקישואים. מזליפים קצת שמן מעל הממולאים.
בנפרד מרתיחים מים במידת כיסוי הממולאים, מוסיפים להם את רסק העגבניות, עגבנייה מגוררת טרייה וקצת לימון ושופכים לסיר הממולאים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.