סלט חומוס אליפות
מתכון ללקק ת'אצבעות, שעובר במשפחה 3 דורות
6 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
» סלטים» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
לחומוס:
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבש
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית זרעי כוסברה.
- מים
לטחינה:
- 300 גרם טחינה גולמית מובחרת
- 1 כפית שטוחה כמון
- מלח לפי הטעם
- מים קרים בכמות שווה לטחינה
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
לרוטב:
- מיץ מ- 2 לימונים
- 2 שיני שום כתושות
- צרור קטן פטרוזיליה
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חבילה צנוברים קלויים לקישוט ופטרוזילה קצוצה דק.
דרך הכנה
- משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך 12 שעות לפחות במקרר. מחליפים את המים לפחות פעם אחת.
- מסננים את החומוס. מכניסים לסיר עם מים עד כ-3 ס"מ מעל החומוס ומרתיחים.
- אחרי הרתיחה מפזרים מעל את הסודה לשתייה, ומבשלים על אש קטנה עד שהחומוס רך לחלוטין. כל קצף שנוצר יש להוציא עם כף.
- מסננים את המים.
- תוך כדי בישול החומוס מכינים את הטחינה:
- בקערת עבודה מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד קבלת עיסה חלקה. באם הטחינה סמיכה מדי, יש להוסיף מים.
- טוחנים את החומוס שהוא עוד חם במעבד מזון.
- מוסיפים את הטחינה בהדרגתיות עד לקבלת המרקם הרצוי. עדיף להשאיר את החומוס מעט גרגירי. אם החומוס סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.
- יש להוסיף מלח לפי הטעם.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד קבלת רוטב חלק.
צורת הגשה:
בצלחת מרק עם כף נקייה שמים 4 כפות יפות ומשטחים בצורה עגולה שנשאר באמצע מקום להוספת הרוטב.
מפזרים מעל בנדיבות מהרוטב ואת הצנוברים הקלויים. ניתן להוסיף חצאי ביצים קשות. להגיש עם פיתות חמות, חמוצים, זיתים וסחוג.
הערות
חומוס עושים באהבה או...
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -